Skip to main content

Κάλεσμα Καρατζαφέρη για συμμετοχή στο συμβούλιο αρχηγών

Πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς να μην αρνηθούν την συμμετοχή τους στο συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απηύθυνε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς να μην αρνηθούν την συμμετοχή τους στο συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απηύθυνε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, με σημερινές δηλώσεις του.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί πως είναι δυνατόν να προσκαλεί ο ανώτατος άρχων τους πολιτικούς αρχηγούς και- όπως υποστήριξε- να εφευρίσκονται προφάσεις για άρνηση της προσκλήσεως.

«Νομίζω ότι οι καιροί ου μενετοί. Είναι απαραίτητη η παρουσία όλων μας εκεί, ανεξαρτήτως αν κάποιοι από μας διαφωνούν με κάποιους άλλους. Εγώ απευθύνω μια πρόσκληση, έστω και την υστάτη στιγμή να αντιληφθούν ότι αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία», τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ωστόσο, το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι «μετά τη διαπιστωθείσα άρνηση των πολιτικών αρχηγών να μετάσχουν στο Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο».

Στο μεταξύ, ο Γ. Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, λέγοντας πως από τη στιγμή που φτάσαμε στη δίνη του ΔΝΤ, πρέπει να ψάξουμε τις ευθύνες και κάποιοι πρέπει να πάνε στη φυλακή.

«Κάποιοι επιτέλους πρέπει να πάνε φυλακή, όσο ψηλά κι αν ευρίσκοντο. Αυτοί πρέπει να πάνε πρώτα, γιατί αυτοί είναι υπεύθυνοι για το χρέος», είπε.

Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι είναι ατελέσφορα και τόνισε ότι χρειάζονταν άλλες, ουσιαστικότερες και βαθύτερες, ενέργειες, πράξεις, σκέψεις και ιδέες, πριν καταλήξουμε σε αυτά.

Εκτίμησε επίσης πως δεν θα περάσει κανένα μέτρο στην κοινωνία αν, πρώτον, δεν αναζητηθούν ευθύνες στον πολιτικό κόσμο που -όπως υποστήριξε- έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση και, δεύτερον, αν δε γίνει μια γενναία μείωση των αποδοχών των βουλευτών.

«Σήμερα ακούω κάποιες μειώσεις, που είναι τόσο δαιδαλώδεις που ο ελληνικός λαός δεν αντιλαμβάνεται τελικά τι θα κοστίσει στον βουλευτή», είπε και πρόσθεσε:

«Είπα κατά τη διάρκεια του προϋπολογισμού και επιμένω: 50% μείωση των μισθών και επιστροφή όλων των αυτοκινήτων, όπως εξάλλου εγώ έκανα από την πρώτη στιγμή, για να δώσουμε στο λαό το κίνητρο ότι και οι βουλευτές υποφέρουν και δέχονται κι αυτοί την αλλοίωση του επιπέδου ζωής τους».

Τέλος ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι το κόμμα του έδωσε 1 εκατ. ευρώ στο Ταμείο για τη Φτώχεια και τόνισε ότι «δεν ξέρουμε ακόμα που είναι η επιταγή. Την ψάχνουμε. Τόσο σοβαρό κράτος έχουμε. Πιστεύω όμως ότι αυτό είναι μια συλλογική ευθύνη».

ZENITH