Skip to main content

Κάλεσμα Στρατούλη στους ΟΤΑ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στα ταμεία

Με επιστολή του ο αναπλ. υπουργός Δ. Στρατούλης υπενθυμίζει τη δυνατότητα των ΟΤΑ, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου να ενταχθούν, στην νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Με επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης υπενθυμίζει τη δυνατότητα των ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο και Ιδιωτικού Δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς και δημόσιους σκοπούς να ενταχθούν, στην νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η επιστολή εστάλη στους υπουργούς που εποπτεύουν τους συγκεκριμένους οργανισμούς. Ο πρόσφατος νόμος 4321/2015 προβλέπει ότι φορείς αυτοί έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως 150 ισόποσες, μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών.

Προϋπόθεση για την υπαγωγή στην ρύθμιση, η οποία αφορά ειφορές περιόδου έως και τον Ιανουάριο του 2015, είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/3/2015.

Η ίδια δυνατότητα παρέχεται επιπλέον σε, Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και Συνεταιριστικές Εταιρείες.

Στην επιστολή του ο κ. Στρατούλης επισημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου έτους 2015 και τονίζει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση «αποτελεί τελευταία ευκαιρία για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, πριν οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρήσουν στις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες για την είσπραξή τους».

Η επιστολή απευθύνεται προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Υγείας.

ZENITH