Skip to main content

Καλή επένδυση για την Κίνα τα ελληνικά και ισπανικά ομόλογα

Οι αγορές ελληνικών και ισπανικών ομολόγων από την Κίνα αποτελούν καλή επένδυση διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σανγκάη ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Κάρελ ντε Γκουχτ.
Οι αγορές ελληνικών και ισπανικών ομολόγων από την Κίνα αποτελούν καλή επένδυση και θα διατηρήσουν την αξία τους, εκτίμησε ο Επίτροπος Εμπορίου της Ε.Ε. Κάρελ ντε Γκουχτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σανγκάη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η Κίνα έχει επενδύσει περίπου 420 εκατ. ευρώ στα ομόλογα της Ελλάδας και της Ισπανίας.

«Η παρουσία της Κίνας στην Ευρώπη είναι ορατή σε όλους τους τομείς, είτε μέσω της πρόσφατης αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης και ειδικά της Ισπανίας και της Ελλάδας, αξίας αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, είτε σε άλλες μεγάλου μεγέθους επενδύσεις, όπως η εξαγορά της Volvo από την αυτοκινητοβιομηχανία Geely», εξήγησε ο ντε Γκουχτ, μιλώντας στην έκθεση Shanghai World Expo.

Ο ίδιος προσπάθησε να καθησυχάσει τους Κινέζους λέγοντας «είμαι αρκετά σίγουρος ότι το ευρώ είναι σε καλή κατάσταση και πάλι», έπειτα και από τη συμφωνία για το μηχανισμό στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών, ύψους 750 δισ. ευρώ.

ZENITH