Skip to main content

Καλλισθένης… εν δήμω

Το τεράστιο πολιτιστικό άλμα των Τούρκων, η «κοινωνική ευαισθησία» με ξένα κόλλυβα και τα όργανα που αρχίζουν στα Σκόπια.
Η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες έχει ξεφύγει. Η «υπεύθυνη» (;) υπουργός Χριστοδουλοπούλου σιωπά. Δεν μας είπε ακόμη πόσους λαθρομετανάστες έβαλε στο σπίτι της. Επειδή «κοινωνική ευαισθησία» με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται. Να δώσουν το καλό παράδειγμα οι «ευαίσθητοι» για να ακολουθήσω κι εγώ ο «αναίσθητος».
 
Δυστυχώς, με τα δήθεν κτίστηκαν καριέρες. Γι’ αυτό και τα έργα μέχρι σήμερα, κι αυτά «δήθεν» είναι. Πάντως, αυτή η ανοησία, να αποκαλούνται «παράτυποι» οι λαθρομετανάστες, επειδή είπε κάποιος «προοδευτικός σοφός» ότι δεν είναι εμπόρευμα, έχει καθιερωθεί. Αλλά οι «δήθεν» δεν συγκινούνται όταν μιλάμε για λαθραναγνώστες, λαθροκυνηγούς, λαθροϋλοτόμους, λαθρεπιβάτες, και άπειρα άλλα. Μόνον η αντικατάσταση του όρου «λαθρομετανάστης» πουλάει και προωθεί επαγγελματικά τους χρήστες.
 
Τόχα πει και παλαιότερα στους γονείς, το ξαναλέω. Μη ξοδεύεστε για να σπουδάσετε τα παιδιά σας. Σπουδάστε τα «προοδευτικούς», αφισοκολλητές, παρατρεχάμενους σε πολιτικούς,συνδικαλιστές, κι έχουν μέλλον εξασφαλισμένο. Επί δεκαετίες το βλέπουμε αυτό. Η «Γενιά του Πολυτεχνείου» κυβερνάει, μη το ξεχνάμε. (Οι σεμνοί που πράγματι συμμετείχαν αηδίασαν και απέχουν).
 
Δεν άφησαν οι οικολογούντες να δημιουργηθεί χώρος υγειονομικής ταφής, και τα σκουπίδια -με το κλείσιμο της παράνομης χωματερής- στοιβάζονται στον Πύργο σε πλατείες, εκεί που έπρεπε να παίζουν τα παιδιά. Οι οικολογούντες κρύφθηκαν. Έκαναν την δουλειά τους, όπως πάντα και παντού, και ετοιμάζονται για αλλού. Το κακό είναι ότι δυσφημούν τους αυθεντικούς οικολόγους, επειδή χρειάζεται χρόνος για να τους ξεχωρίσεις, κι αφού πρώτα γίνει η ζημιά.
 
Μ’ αρέσει, που υπουργοί και κομματικά στελέχη μιλούν για «το σοκ που θα πάθει η Ευρώπη, σε περίπτωση χρεοκοπίας μας». Για το σοκ που θα πάθουμε εμείς και θα γυρίσουμε στα προπολεμικά χρόνια, ούτε κουβέντα.
 
Ποιος θα τολμήσει να καταργήσει τις πενθήμερες εκδρομές; Οι ίδιοι οι μαθητές λένε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί. Υποτίθεται ότι πρόκειται για «εκπαιδευτικές» εκδρομές, αλλά προφανώς δεν είναι αυτή η εκπαίδευση που χρειάζονται τα παιδιά. Ο Μπαλτάς τι κάνει; Καταργώντας τις εξετάσεις στα Πειραματικά, «έκλεισε» ως υπουργός;
 
Την επίθεση με χειροβομβίδα στο κτήριο της κυβέρνησης στα Σκόπια, πριν από τρεις ημέρες, ενήργησαν οι Κοσοβάροι Ουτσεκάδες. Το ανακοίνωσαν, με το λογότυπο του UÇK. Φαίνεται πως γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν θα αρχίσουν τα όργανα.
 
Επί τέλους, στην Τουρκία λύθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα και αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία του χαρτιού υγείας. Σύμφωνα με έναν φετβά που εκδόθηκε, ο πιστός πρέπει να είναι καθαρός στα ρούχα και στο σώμα, την ώρα της προσευχής. Αν όμως δεν μπορεί να βρεθεί νερό, επιτρέπεται τώρα να χρησιμοποιηθούν και άλλα υλικά.
 
Το χαρτί δεν το θεωρούσαν κατάλληλο υλικό, επειδή ο σκοπός του είναι να γράφουμε. Όμως, τώρα μπορεί να χρησιμοποιούν και χαρτί υγείας. Είναι προφανές, πως στην γείτονα έγινε ένα τεράστιο πολιτιστικό άλμα.
 
Τέρμα οι τσαμπουκάδες των Τούρκων με την Αίγυπτο. Έπαιξαν ρόλο φαίνεται τα Rafale με τις FREMM που παράγγειλαν στη Γαλλία οι Αιγύπτιοι και θα περιπολούν στην ανατολική Μεσόγειο. Τώρα οι Τούρκοι δήλωσαν ότι μπορούν να προσεγγίσουν την Αίγυπτο, αρκεί ο Σίσι να δώσει χάρη στον Μόρσι. Αυτή κι αν είναι έκπτωση.
 
Καλλισθένης
 

ZENITH