Skip to main content

Καλύτερους και ασφαλέστερους δρόμους για τη Χαλκιδική, υπόσχεται η Λιονή

Οδικά δίκτυα καθώς και έργα περιβάλλοντος, ύδρευσης και σχολικής στέγης βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του νομού Χαλκιδικής για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Οδικά δίκτυα καθώς και έργα περιβάλλοντος, ύδρευσης και σχολικής στέγης βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του νομού Χαλκιδικής για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στις επαφές που είχε σήμερα η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή στη νομαρχία Χαλκιδικής, τα σημαντικότερα οδικά έργα για το νομό, δεδομένης της αυξημένης τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού, είναι η κατασκευή νέου οδικού δικτύου από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσάνδρα, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας από την αερογέφυρα της Θέρμης μέχρι τα όρια του νομού Χαλκιδικής και η κατασκευή των παρακάμψεων του Πολυγύρου και της Αρναίας.

Παράλληλα ο νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα, δεδομένου ότι 10 από τους 14 Δήμους του νομού έχουν χαρακτηριστεί ως πλημμυροπαθείς περιοχές. Παράλληλα, όπως είπε, είναι αναγκαίος ο καθαρισμός των ρεμάτων που έχουν γεμίσει από φερτές ύλες και η αποκατάσταση των βλαβών που έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο από τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Την ίδια στιγμή η νομαρχία προωθεί τα έργα αντιρρύπανσης και δημιουργίας βιολογικών καθαρισμών στις περιοχές των ποταμών Χαβρία, Ολύνθου και Πετρένιων, όπου θα δημιουργηθούν υποδομές ύδρευσης.

ZENITH