Skip to main content

Κάμερον στηρίζει ο Economist

Θετικά διακείμενος προς τον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει ο Economist, ο οποίος αποστασιοποιείται πλεόν από τους Εργατικούς και «ψηφίζει» Τόρις στις κρίσιμες βουλευτικές εκλ
Θετικά διακείμενος προς τον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει ο Economist, ο οποίος αποστασιοποιείται πλεόν από τους Εργατικούς και «ψηφίζει» Τόρις στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.

Παρόλο που ο Economist στις προηγούμενες εκλογές είχε υποστηρίξει τον Τόνι Μπλερ και τους Εργατικούς, φέτος στρέφεται αλλού, καθώς, όπως εξηγεί στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή, το Εργατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται εδώ και τρία χρόνια ο Γκόρντον Μπράουν, είναι πλέον «με κομμένη την ανάσα» και ότι «μια αλλαγή κυβέρνησης είναι απαραίτητη».

Η στροφή αυτή έγκειται στη στασιμότητα και τη συχνή καταφυγή των Εργατικών σε κρατισμό, ενώ η ανάγκη για αλλαγή καθίσταται επιτακτική, καθώς, όπως επισημαίνει, «Το κράτος ελέγχει σήμερα περισσότερο από το ήμισυ της οικονομίας καιέως 70% στη Βόρεια Ιρλανδία. Για να αναπτυχθεί οικονομικά το ΗνωμένοΒασίλειο, αυτός ο καταστρεπτικός Λεβιάθαν των ελευθεριών πρέπει ναανατραπεί».

Η αλλαγή πολιτικής στάσης του Economist ανοίγει μια νέα πληγή για τον Γκόρντον Μπράουν και τους εργατικούς οι οποίοι έχασαν ήδη την υποστήριξη της Sun, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενός σημαντικού συμμάχου μεγάλης κυκλοφορίας (2,9 εκατομμύρια αντίτυπα).

ZENITH