Skip to main content

Καμία τράπεζα δεν θα κλείσει, λέει ο Μ. Σάλλας

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει καμία ελληνική τράπεζα, δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Πειραιώς , Μιχάλης Σάλλας, λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.
Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει καμία ελληνική τράπεζα, δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς , Μιχάλης Σάλλας, λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ο επικεφαλής της τράπεζας επέρριψε τις ευθύνες στο δημόσιο και στις δυσλειτουργίες του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο παρόν και στο μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ έκανε γνωστό ότι αργά αλλά σταθερά κάποια από τα κεφάλαια που έφυγαν το προηγούμενο διάστημα στο εξωτερικό επαναπατρίζονται.

Ακόμα, χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία το 2010, εντούτοις εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας θα οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης μετά το 2013.

Σε ό,τι αφορά στην Πειραιώς, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της, θα επιχειρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται αυτό το καιρό, και μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, για το σκοπό αυτό έχει συστήσει ειδική ομάδα η οποία μελετά τα επόμενα βήματα. Συμπλήρωσε, δε, ότι ο όμιλος θα συνεχίσει το επεκτατικό του άνοιγμα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.

Τέλος, ο κ. Σάλλας διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς μετόχου ότι ο κ. Προβόπουλος διατηρεί 250.000 μετοχές της τράπεζας.

ZENITH