Skip to main content

Καμμένος: Αν συνεχιστεί το bullying, η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές

Νέα δήλωση-βόμβα του υπουργού Άμυνας στους Times: «Η καρδιά της Δύσης θα γεμίσει με εξτρεμιστές, εάν η Ελλάδα εκδιωχθεί από την ευρωζώνη». Σε αντίθετη κατεύθυνση η δήλωση του Επιτρόπου της ΕΕ Δ.Αβραμό

Με επέλαση τζιχαντιστών την Ευρώπη προειδοποιεί ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε περίπτωση που Βρυξέλλες και Βερολίνο συνεχίζουν το «bullying» στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στους Times ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για συνεχείς προσπάθειες ευρωπαίων αξιωματούχων να διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ελλάδα. «Αυτές οι προσπάθειες, κατά τον Πάνο Καμμένο, ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ελέγξει τα σύνορά της και να κρατήσει έξω τους τζιχαντιστές που επιχειρούν να διεισδύσουν στην Ευρώπη. Αυτή η χυδαία ανάμιξη στις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις δεν είναι απλά ανήκουστη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά είναι ανήθικη και επικίνδυνη. Αν η Ελλάδα φύγει, λέει ο υπουργός, τότε θα τεθούν σε κίνδυνο πολλά περισσότερα από τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και το ευρώ», αναφέρεται στο κείμενο.

«Η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι διατηρώντας την Ελλάδα σταθερή, το μέτωπο της Δύσης κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) είναι ασφαλές. Αλλά αν εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να βγει από την ευρωζώνη, κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Αν αυτά τα κύματα μεταναστών αυξηθούν, τότε η απειλή των εισερχόμενων εξτρεμιστικών στοιχείων δεν θα αυξηθεί μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της Δύσης», προειδοποίησε ο κ. Καμμένος.

Να σημειωθεί πως λίγο νωρίτερα ο Έλληνας Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του Π.Καμμένου, είχε τονίσει, προειδοποιώντας εμμέσως την ελληνική κυβέρνηση, πως δεν πρέπει να συνδέεται το μεταναστευτικό με τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στη χώρας μας και τους εταίρους της για την οικονομία.

ZENITH