Skip to main content

Καμπανάκι για την ρευστότητα κρούει ο Χαρδούβελης

Εάν την 1η Μαρτίου η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα, αυτό θα σηματοδοτήσει μία «βρόμικη έξοδο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Εάν την 1η Μαρτίου η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα, αυτό θα σηματοδοτήσει μία «βρόμικη έξοδο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στους Financial Times, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πως η Αθήνα ενδέχεται να ξεμείνει από ρευστότητα για την αποπληρωμή του χρέους, εφόσον επικρατήσει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι δεν μετείχαν ξένες τράπεζες στις εκδόσεις εντόκων του Δεκεμβρίου, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «πιστεύουν ότι ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ υψηλός». «Πορευόμαστε σε λεπτή γραμμή», είπε χαρακτηριστικά.

«Χτυπώ καμπανάκι γιατί υπάρχει εφησυχασμός για το πώς θα συγκεντρώσουμε τα κεφάλαια για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών μας» είπε. «Το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ πιεστικό και τα λεφτά δεν είναι εδώ», πρόσθεσε ο κ. Χαρδούβελης.

Επιπροσθέτως, ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να εργασθεί με τους κοινοτικούς εταίρους  και να συμφωνήσει σε 6μηνη παράταση του προγράμματος ώστε να «αγοράσουν χρόνο για να  συμφωνήσουν σε μία συνετή έξοδο».
 

ZENITH