Skip to main content

Καμπανάκι κινδύνου από ΄Ολι Ρεν

Πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας είναι δυνατόν να παραλύσει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και να προκαλέσει επιπτώσεις χειρότερες της κατάρρευσης της Lehman Brothers, προειδοποίησε ο Όλι Ρεν
Πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας είναι δυνατόν να παραλύσει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και να προκαλέσει μια νέα παγκόσμια ύφεση, όπως συνέβη και στην περίπτωση της κατάρρευσης της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008, προειδοποίησε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν.

«Τον Σεπτέμβριο του 2008, οι αμερικανικές αρχές ελάχιστα γνώριζαν τι θα επακολουθούσε μετά την πτώχευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers», τόνισε ο κ. Ρεν στο φιλανδικό περιοδικό Suomen Kuvalehti, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την επικύρωση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.

«Η κατάρρευση της Lehman «παρέλυσε το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα και οδήγησε στη χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930. Οι συνέπειες από μια πτώχευση της Ελλάδας θα είναι αντίστοιχες, αν όχι χειρότερες», συμπλήρωσε.

ZENITH