Skip to main content

Κάμψη 10% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Σερβίας

Κατά 10% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή της χώρας τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.
Υποχώρηση της τάξης του 10% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Σερβίας τον Αύγουστο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008, ενώ σημείωσε και κάμψη 16,2% στο οκτάμηνο του 2009 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Σημειώνεται ότι η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε επίσης κάμψη 4,8% σε σχέση με το μέσο μηνιαίο επίπεδο της βιομηχανικής παραγωγής του 2008.

Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008, τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 15% ο κλάδος της μεταποιητικής βιομηχανίας, ενώ αυξήθηκε κατά 9,6% ο κλάδος της εξόρυξης και κατά 4,7% ο κλάδος της ενέργειας.

Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή, σημείωσε μείωση 33,3% στα κεφαλαιουχικά αγαθά, 20,8% στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, 18,1% στα ενδιάμεσα προϊόντα (εκτός ενέργειας) και 7,9% στα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Παράλληλα αυξήθηκε κατά 4,9% η παραγωγή ενέργειας.

Σε σύνολο 29 κλάδων βιομηχανικής δραστηριότητας, κάμψη σημείωσαν τον Αύγουστο σε ετήσια βάση οι 23 και αύξηση της παραγωγής οι υπόλοιποι 6. Καθοριστικής σημασίας για την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο αποδείχτηκε η πορεία των κλάδων παραγωγής χημικών προϊόντων, τροφίμων, βασικών μετάλλων, οχημάτων και επίπλων.

ZENITH