Skip to main content

Κάμψη 10% στα κέρδη της Φειδάς

Με οριακές απώλειες εσόδων κύλησε το 2009, παρά την οικονομική κρίση και την ένταση της εισαγωγικής διείσδυσης στην αγορά του τομέα της, για τη βιομηχανία υποδημάτων Δ. Ι. Φειδάς.
Με οριακές απώλειες εσόδων κύλησε το 2009, παρά την οικονομική κρίση και την ένταση της εισαγωγικής διείσδυσης στην αγορά του τομέα της, για τη βιομηχανία υποδημάτων Δ. Ι. Φειδάς, η οποία αποτελεί μια από τις παλαιότερες υποδηματοποιίες της χώρας. Η κερδοφορία της παρουσίασε κάμψη κατά 10%, περίπου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ισολογισμό της, οι πωλήσεις της Δ. Ι. Φειδάς περιορίστηκαν στα 30,36 εκατ. ευρώ, από 30,57 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, υποχωρώντας έτσι μόνο κατά 0,7%. Ανάλογη ήταν η εξέλιξη των μεικτών κερδών, τα οποία ανήλθαν στα 7,59 εκατ. ευρώ, από 7,86 εκατ. ευρώ  έναν χρόνο πριν
(-3,4%), καθώς το μεικτό περιθώριο παρουσίασε κάμψη στο επίπεδο του 25%, από 25,7% την προηγούμενη χρήση.

Τα λειτουργικά κέρδη μετά την αφαίρεση των τόκων ήταν ύψους 1,40 εκατ. ευρώ το 2009 έναντι 1,56 εκατ. ευρώ το 2008, μειωμένα κατά 10,3%.

Το αποτέλεσμα προ φόρων, μετά τον συνυπολογισμό των εκτάκτων εσόδων και εξόδων, διαμορφώθηκε σε κέρδος 1,41 εκατ. ευρώ το 2009, έναντι 1,56 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, μειωμένο έτσι κατά 9,6%. Η επιχείρηση δεν διανέμει μέρισμα στους μετόχους της και το σύνολο των κερδών μετά την αφαίρεση του φόρου εισοδήματος αποθεματοποιείται για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων που πραγματοποιεί.

Η χρηματοοικονομική θέση της Δ. Ι. Φειδάς, η οποία εδρεύει στις Αχαρνές Αττικής και διευθύνεται από τον Παναγιώτη Νταή, χαρακτηρίζεται από σχετική επάρκεια ιδίων κεφαλαίων, δεδομένου ότι αυτά είναι ύψους 14,48 εκατ. ευρώ, επί συνόλου απασχολουμένων κεφαλαίων ύψους 51,78 εκατ. ευρώ, αναλογώντας στο 28% των συνολικών κεφαλαίων.

Η επιχείρηση - αξίζει να σημειωθεί - συνδυάζει την εγχώρια παραγωγή των υποδημάτων Boxer με την ανάθεση μέρους της παραγωγής της σε γειτονικές βαλκανικές χώρες.

ZENITH