Skip to main content

Κάμψη κερδών και πωλήσεων για τον Κορρέ το α΄ τρίμηνο

Πτωτικά κινήθηκαν τόσο τα κέρδη, όσο και οι πωλήσεις του ομίλου το πρώτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα του αρνητικού οικονομικού κλίματος στη χώρα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Πτωτικά κινήθηκαν τόσο τα κέρδη, όσο και οι πωλήσεις του ομίλου Κορρές το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ως αποτέλεσμα του αρνητικού οικονομικού κλίματος στη χώρα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM), διαμορφώθηκαν στα 1,5 εκατ.ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010, έναντι 1,7 εκατ.ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2009.

Οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 12,2 εκατ.ευρώ από 14,5 εκατ.ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, ενώ οι ταμειακές ροές διπλασιάστηκαν, καθώς διαμορφώθηκαν στα 1,3 εκατ. ευρώ, από 649 χιλ.ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν στα 2,9 εκατ.ευρώ από 3,2 εκατ.ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, ενώ το περιθώριο EBITDA αυξήθηκε περίπου 1,3 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών στο 23,6%. Πάντως, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι σε συγκρίσιμη βάση, αν εξαιρεθεί η επίδραση της ενοποίησης της θυγατρικής εταιρείας Milgauss, τα EBITDA του Ομίλου διατηρήθηκαν στα επίπεδα του πρώτου τρίμηνου του 2009, στα 3,2 εκατ.ευρώ.

ZENITH