Skip to main content

«Κάντε το όπως η Μπρούνι, πάρτε έναν κοντό Γάλλο»

«Κάντε το όπως η μαντάμ Μπρούνι, πάρτε έναν κοντό Γάλλο», λέει στους υποψήφιους πελάτες της η γερμανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt, κάνοντας χιούμορ με το ύψος του Σαρκοζί
«Κάντε το όπως η μαντάμ Μπρούνι. Πάρτε ένα μικρό Γάλλο», λέει στους υποψήφιους πελάτες της η γερμανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt, η οποία έχει προϊοστορία στις «πικάντικες» διαφημίσεις. Στη νέα της εκστρατεία, η Sixt κάνει χιούμορ με την... υψομετρική διαφορά του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας, προωθώντας το μικρό Citroen.

Η λεζάντα που φιγουράρει στη διαφήμιση κάτω από τη φωτογραφία ενός Citroen C3 Picasso παραπέμπει στο γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είναι πιο κοντός από τη σύζυγό του, το πρώην μανεκέν Κάρλα Μπρούνι.

Η διαφορά ύψους ανάμεσα στην Κάρλα Μπρούνι και τον Νικολά Σαρκοζί -έναν από τους πιο κοντούς ηγέτες διεθνώς- γίνεται συχνά αντικείμενο σχολιασμού από τα γαλλικά και τα διεθνή μέσα. Η Μπρούνι φορά σχεδόν πάντα χαμηλά παπούτσια δίπλα στον Σαρκοζί, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος φορά ειδικά παπούτσια για να φαίνεται ψηλότερος.

Πρόκειται για μία τυπική διαφήμιση της Sixt και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με χιούμορ και όχι κυριολεκτικά, τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, προσδιορίζοντας πως στόχος του μηνύματος είναι κατά κύριο λόγο οι οδηγοί σε «επαγγελματικά ταξίδια».

Η εταιρεία «είναι γνωστή για τις διαφημιστικές εκστρατείες που περιέχουν ένα κλείσιμο του ματιού και μία δόση προκλητικότητας», επεσήμανε ο ίδιος.

Στο παρελθόν η εταιρεία είχε τολμήσει να χρησιμοποιήσει και εικόνες πολιτικών, όπως για παράδειγμα όταν είχε δημοσιεύσει την εικόνα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με κόμμωση πανκ.

Έχοντας ξεκινήσει στις 19 Απριλίου στη Γερμανία και στην ιστοσελίδα της Sixt, η διαφήμιση έκανε ευθεία αναφορά στο γαλλικό προεδρικό ζεύγος και κυκλοφόρησε μόλις για δύο ημέρες στα εθνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η όλη εκστρατεία έχει τερματισθεί από τις 20 Απριλίου, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Ωστόσο, η διαφήμιση εξακολουθεί να αναρτάται ακόμη και αυτήν την εβδομάδα σε πολλούς δικτυακούς τόπους και σε μπλογκ στο Διαδίκτυο.

ZENITH