Skip to main content

Καραγιάννης για σταθμό Παπάφη: Οι Θεσσαλονικείς έχουν την εμπειρία ενός driverless συρμού

Ο υφυπουργός σημειώνει πως οι Θεσσαλονικείς μπορούν να περιηγηθούν μέσα στον σταθμό και να διαπιστώσουν την εξέλιξη του έργου.

Την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωση του μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος του 2023 εξέφραση ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης σχολιάζοντας την πρώτη γνωριμία του κοινού με τον σταθμό Παπάφη, που έγινε σήμερα στο πλαίσιο του Open House.

Διαβάστε - Οι Θεσσαλονικείς μπαίνουν στο μετρό! Στον σταθμό Παπάφη ο αυτόματος συρμός (vid+φωτο)

Ο υφυπουργός σημειώνει πως οι Θεσσαλονικείς μπορούν να περιηγηθούν μέσα στον σταθμό, να διαπιστώσουν την εξέλιξη του έργου αλλά και να έχουν την εμπειρία ενός υπερσύγχρονου, driverless συρμού.

«Παράλληλα, μπορούν να κάνουν μια στάση στο Κεντρικό αμαξοστάσιο του μετρό στην Πυλαία, όπου εκεί θα δουν τις εγκαταστάσεις συντήρησης και λειτουργίας ενός από τα πιο σύγχρονα μετρό της Ευρώπης», συμπληρώνει.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Το Μετρό της Θεσσαλονίκης έχει μπει στην τελική ευθεία. Με αφορμή τη δράση “Open House”οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το νέο αυτό μέσο μεταφοράς που στο τέλος του 2023 θα μπει στην καθημερινότητά τους.

Οι Θεσσαλονικείς μπορούν να μπουν και να περιηγηθούν μέσα στον σταθμό Παπάφη, να δουν και να διαπιστώσουν την εξέλιξη του έργου αλλά και να έχουν την εμπειρία ενός υπερσύγχρονου, driverless συρμού.

Παράλληλα, μπορούν να κάνουν μια στάση στο Κεντρικό αμαξοστάσιο του μετρό στην Πυλαία, όπου εκεί θα δουν τις εγκαταστάσεις συντήρησης και λειτουργίας ενός από τα πιο σύγχρονα μετρό της Ευρώπης.

Το Αμαξοστάσιο και ο Σταθμός Παπάφη υποδέχονται τους πολίτες που σύντομα θα υποδεχτούν το Μετρό.

Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας , δημιουργούμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες μας».

 

ZENITH