Skip to main content

Καραγιάννης: Προτεραιότητα να βγάλουμε τη Φωκίδα από την απομόνωση

Ο υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά έργα που μπαίνουν στις ράγες στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας που δίνουν αναπτυξιακή ώθηση.

Στην αναπτυξιακή προοπτική που δημιουργείται για τη Φωκίδα και την ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης με ανάρτησή του στο facebook, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Άμφισσα όπου πραγματοποίησε περιοδεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά έργα που μπαίνουν στις ράγες, τον οδικό άξονα «Μπράλος - Άμφισα» και το οδικό τμήμα από το Τέλος Παράκαμψης Γραβιάς έως τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη, ενώ συζητήθηκε και η παράκαμψη των Δελφών, ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, οι σχετικές μελέτες του οποίου θα ανατεθούν το προσεχές διάστημα.

Η ανάρτηση του Γιώργου Καραγιάννη:

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισκεφθήκαμε την Άμφισσα συμμετέχοντας σε κυβερνητικό κλιμάκιο και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα έργα υποδομών που υλοποιούνται στην περιοχή και δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής.

Από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών θέσαμε προτεραιότητα να βγάλουμε την Φωκίδα από την ιδιότυπη απομόνωση.

Σήμερα, «τρέχουμε» στην περιοχή σημαντικά έργα:

Το «Μπράλος – Άμφισσα», που αναμένεται να συμβασιοποιήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα, θα μειώσει τους χρόνους μετακίνησης, θα αυξήσει την οδική ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Το οδικό τμήμα από το Τέλος Παράκαμψης Γραβιάς έως τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη θα έχει εργοτάξια έως τις αρχές του 2023.

Παράλληλα, συζητήσαμε για την παράκαμψη των Δελφών, ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι σχετικές μελέτες θα ανατεθούν το προσεχές διάστημα.

Η συνολική παρέμβασή μας στην #Φωκίδα,αναδεικνύει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα και τα σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη του συνολικού σχεδιασμού μας.

ZENITH