Skip to main content

Καραμανλής και Αβραμόπουλος οι προτάσεις Τσίπρα για ΠτΔ;

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρονται να αποτελούν τα πρόσωπα στα οποία θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τι απαντού

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρονται να αποτελούν τα πρόσωπα στα οποία θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όπως αποκάλυψε στον εκλογικό μαραθώνιο του Star Channel, ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να στείλει μήνυμα εθνικής ενότητας στο εσωτερικό και μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακραίο κόμμα αλλά επιδιώκει την συναίνεση για να βγει η χώρα από το μνημόνιο, θα προτείνει τον Κ.Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αν ο πρώην πρωθυπουργός αρνηθεί η επόμενη επιλογή του θα είναι ο κ.Αβραμόπουλος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα δεχτεί την πρόταση.

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega, διέψευσε την πληροφορία. «Πρώτη φορά το ακούω, από εσάς», είπε σχολιάζοντας την πληροφορία που του μεταφέρθηκε.

Παππάς: Δεν αποκλείει την πρόταση Καραμανλή

«Θα αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που διαμορφώνει μεγάλες συναινέσεις» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ερωτηθείς για τη φημολογία περί της πρόθεσης του Τσίπρα να προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Δεν απέκλεισε έτσι το ενδεχόμενο αυτής της υποψηφιότητας, ενώ σαφώς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε επιλογή ενός προσώπου με εμφανή το συμβολισμό της εθνικής συναίνεσης.

Σε σχετική ερώτηση στον Alpha, ο κ. Νίκος Παππάς παραδέχτηκε ακόμη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πολύ πιθανή την αυτοδυναμία, έχοντας υπολογίσει ότι η κοινοβουλευτική δύναμη της παράταξης θα φτάσει τους 154 βουλευτές.

ZENITH