Skip to main content

Καράογλου: Η αδράνεια και η αδιαφορία κλείνουν το ΝΟΗΣΙΣ

Επερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η αδράνεια και η αδιαφορία έχουν οδηγήσει το Μουσείο Τεχνολογίας σε οικονομικό αδιέξοδο και σε σοβαρά προβλήματ
Επερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Παιδείας για τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ κατέθεσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, τονίζοντας ότι η αδράνεια και η αδιαφορία των συναρμόδιων υπουργών έχουν οδηγήσει το Μουσείο Τεχνολογίας σε οικονομικό αδιέξοδο και σε σοβαρά προβλήματα.

Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, καθώς με συνεχείς επιστολές προς τους αρμόδιους υπουργούς, το απερχόμενο ΔΣ ζητά την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, καθώς τα χρηματικά διαθέσιμα και τα προϋπολογισμένα έσοδα επαρκούν μόνο για την κάλυψη των αναγκαίων δαπανών μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Επιπροσθέτως, συνεχίζει ο βουλευτής, παρόλο που η θητεία του ΔΣ του Μουσείου έχει λήξει από τις αρχές Μαΐου, η καθυστέρηση ως προς τον ορισμό νέου ΔΣ από τα αρμόδια Υπουργεία συσσωρεύει πλήθος προβλημάτων στην καθημερινή λειτουργία του Ιδρύματος.

«Το δυσάρεστο είναι ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντιδράσει στις ανησυχίες της διοίκησης του Μουσείου και συνεχίζει να επιδεικνύει πρωτοφανή αδιαφορία και απαξίωση για την τύχη ενός από τα σημαντικά έργα, που υλοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από την Κυβέρνηση της ΝΔ», συμπληρώνει.

Ως εκ τούτου, ο βουλευτής ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να λάβουν, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί σε αναστολή της λειτουργίας του το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί το στοιχειώδες δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία»

Παράλληλα, ο κ. Καράογλου κατέθεσε και επερώτηση προς τον τον Υπουργό Εργασίας, με θέμα «η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί το στοιχειώδες δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, «με την προκλητική και αδικαιολόγητη απόφαση για περικοπή 1.350 γιατρών του ΟΑΕΕ, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφαιρεί από τους ασφαλισμένους το δικαίωμα που έχουν στην υγεία. Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό της, το οποίο μόνο σοσιαλιστικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί».

Με την περικοπή των συγκεκριμένων θέσεων γιατρών, συνεχίζει, 800.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και οι οικογένειές τους χάνουν την πρόσβαση που είχαν σε υπηρεσίες υγείας και φροντίδας. Η αναστάτωση και η οργή που προκαλούνται από τους ασφαλισμένους είναι έκδηλες, καθώς μετά την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έχει ως αποτέλεσμα την μείωση μισθών και συντάξεων, έρχεται τώρα και τους αφαιρεί το στοιχειώδες δικαίωμα που έχουν στην υγεία. Αυτό είναι το κράτος πρόνοιας που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνει ο κ. Καράογλου.

«Ένα κράτος πρόνοιας χωρίς γιατρούς, με έντονο το αίσθημα ανασφάλειας, όπου η υγεία των ασφαλισμένων βρίσκεται σε διαπραγμάτευση. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή, που δημιουργεί κοινωνική οργή και αναστάτωση και να προχωρήσει στην πρόσληψη ιατρών στον ΟΑΕΕ», σημειώνει.

Ως εκ τούτου ο βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «για ποιους λόγους η «σοσιαλιστική» Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε στην περικοπή 1.350 γιατρών του ΟΑΕΕ, καθώς και αν προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να ανακαλέσει την παραπάνω απόφαση και να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ιατρών στον ΟΑΕΕ».

ZENITH