Skip to main content

Καρατζαφέρης: Αδιαμφισβήτητη η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει φίλους παντού και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι πλην ενός, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Προβάδισμα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ βλέπει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Για το κόμμα του ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δημοσκοπικά είναι κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή και πως στόχος του είναι να διεκδικήσει και την τελευταία ψήφο για να βρεθεί το ΛΑΟΣ στην επόμενη Βουλή.

Ο κ. Καρατζαφέρης μάλιστα έπλεξε το εγκώμιο του κ. Τζιτζικώστα, επισημαίνοντας τη φιλία του με τον πατέρα του Γιώργο και σημειώνοντας ότι «ο γιος ξεπέρασε τον πατέρα».

Μάλιστα, είπε με νόημα ότι ο κ. Τζιτζικώστας «έχει φίλους παντού και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι, πλην ενός», και επισήμανε ότι «ο κ. Τζιτζικώστας θα κληθεί να παίξει αναβαθμισμένο ρόλο την επόμενη μέρα, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου του στην Περιφέρεια, και θα μπορέσει να έχει και υψηλότερες διεκδικήσεις».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογράμμισε ότι «είναι απαραίτητη μια αναδιάταξη στο σημερινό πολιτικό σκηνικό και ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει έμπειρους και σοβαρούς ανθρώπους στη Βουλή, διότι η τελευταία Βουλή εκτός από καταστροφική είχε και μεγάλο ποσοστό γελοιότητας, με λεξιλόγια, κάμερες – ρολόγια. Χρειάζεται σοβαρότητα και εμπειρία γιατί το αύριο είναι παρά πολύ αβέβαιο».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναμφισβήτητη πρωτιά και η διαφορά με τη ΝΔ είναι πάρα πολύ μεγάλη. «Αυτό απελευθερώνει δυνάμεις. Εμείς στο ΛΑΟΣ υποδεχόμαστε με τον πρέποντα σεβασμό τους Νεοδημοκράτες οι οποίοι φεύγουν και έρχονται προς εμάς. Και φρενάρω τη διάθεση ορισμένων να πάνε στην αντίπερα όχθη, στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο φυσικός χώρος του ΛΑΟΣ είναι ο όμορος χώρος. Επίσης διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια παλιννόστηση ανθρώπων οι οποίοι πήγαν στη Χρυσή Αυγή και αυτό πέραν όλων των άλλων βοηθάει και τη Δημοκρατία», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Ενημέρωσα τον κ. Καρατζαφέρη για μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην κοινωνική πολιτική και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τον ενημέρωσα επίσης διεξοδικά για το τρέχον ΕΣΠΑ και για τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων, που κατατάσσουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και φέτος στην πρώτη θέση πανελλαδικά. Τον ενημέρωσα επίσης για το νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ 2014-2020, στο οποίο η Περιφέρεια είναι έτοιμη μόλις δοθεί το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εντάξει άμεσα τα πρώτα έργα στη νέα προγραμματική περίοδο. Δίνουμε ένα μεγάλο και πολλές φορές άνισο αγώνα απέναντι στα καθημερινά προβλήματα, ακριβώς επειδή τα κονδύλια από τις κρατικές επιχορηγήσεις προς όλες τις Περιφέρειες είναι ελάχιστα. Οι Περιφέρειες έχουν αποδυναμωθεί και οι χρηματοδοτήσεις τους είναι μειωμένες κατά 70%. Ζήτησα από τον Πρόεδρο Γιώργο Καρατζαφέρη να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις και σήμερα και αύριο τις Περιφέρειες να σταθούν στα πόδια τους, για να αποκτήσουν οικονομική και θεσμική αυτοτέλεια», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε τον κύριο Καρατζαφέρη για το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Image
Καρατζαφέρης: Αδιαμφισβήτητη η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ

ZENITH