Skip to main content

Καρατζαφέρης για ΔΕΗ

Άλλο η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας και άλλο ο ορυκτός πλούτος της χώρας, σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφορικά με την ενδεχόμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ.
Άλλο η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας και άλλο ο ορυκτός πλούτος της χώρας, σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφορικά με την ενδεχόμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας τις συνάντησης που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι πρέπει ο ορυκτός πλούτος να προστατευθεί και «πιστεύω ότι αυτή πρέπει να είναι η βασική μας εκκίνηση πριν από κάθε άλλο βήμα».

«Όμως, η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας είναι ένα θέμα που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας. Πρέπει να γίνουν όλα, όμως, με προσοχή, διάλογο και όχι αιφνιδιαστικά, γιατί θα έχουμε πάλι συγκρούσεις που δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Όσον αφορά τη συνάντηση, έγινε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Υπουργού με τα κόμματα προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους, καθώς, όπως έλεγαν διπλωματικές πηγές, κοινός στόχος είναι η υπεράσπιση των θέσεων της Ελλάδος.

Ο Δ. Δρούτσας στην περίπου ωριαία συνάντηση ενημέρωσε το Γιώργο Καρατζαφέρη για τις επισκέψεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη,καθώς και για τις επισκέψεις του ιδίου σε Βελιγράδι και Πρίστινα.

Τον ενημέρωσε, επίσης, για το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και το θέμα του Κοσσόβου και όπως έλεγαν διπλωματικές πηγές άκουσε τις σκέψεις και τις απόψεις του αρχηγού του ΛΑΟΣ τις οποίες χαρακτήρισε χρήσιμες.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι είχε μια σφαιρική ενημέρωση από τον αναπληρωτή Υπουργό των Εξωτερικών για τα θέματα της περιοχής και συζητήθηκε ιδιαίτερα η απόφαση της Χάγης για το Κόσσοβο.

Του επιστήσαμε την προσοχή, δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης, για τις ανησυχίες μας, για την πολιτική την οποία πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, σε συνάρτηση με το ειδικό ενδιαφέρον που έχουμε εμείς απέναντι στην Κύπρο.

«Πιστεύω ότι είναι σε ένα κομβικό σημείο η εξωτερική πολιτική μας και θέλω να ελπίζω ότι από την εξέλιξη της πολιτικής που θα ασκήσει η ελληνική κυβέρνηση, εξαρτάται εν πολλοίς το αύριο», είπε ο κ.Καρατζαφέρης.

Ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκε το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και είπε ότι παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του, από τις οποίες δεν αποκόπτεται.

ZENITH