Skip to main content

Καρατζαφέρης: Πολυτέλεια οι διαφωνίες εν μέσω κρίσης

Τη θέση ότι στηρίζει την Ελλάδα και όχι την κυβέρνηση επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι σε μια χώρα η οποία βρίσκεται σε κρίση είναι πολυτέλεια να υπάρχουν διαφωνίες. Παράλληλα θεωρεί αναγ
Τη θέση ότι στηρίζει την Ελλάδα και όχι την κυβέρνηση επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, υπογραμμίζοντας ότι σε μια χώρα η οποία βρίσκεται σε κρίση είναι πολυτέλεια να υπάρχουν διαφωνίες. Παράλληλα επσήμανε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, ώστε η Ελλάδα να γίνει και πάλι ελκυστική στους ξένους επενδυτές και να αποφύγουμε την ύφεση.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι κάθε αντιπαράθεση μέσα στα δύο μεγάλα κόμματα βλάπτει την εθνική προσπάθεια και πως σε μια χώρα η οποία βρίσκεται σε κρίση είναι πολυτέλεια να υπάρχουν διαφωνίες, υποστηρίζοντας ότι ο ΛΑΟΣ έχει μια ενιαία φωνή.

Ακόμα, επεσήμανε την ανάγκη να γίνει ελκυστικότερη σε ξένες επενδύσεις η ελληνική οικονομία και κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει την πρότασή του προς τον πρωθυπουργό για σύσταση μιας τριμερούς επιτροπής παρά τον πρωθυπουργό, η οποία θα εγκρίνει άμεσα τις προτάσεις για μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε και τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής να δεχθούν μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 50%, ενώ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματά του το χαρακτήρισε ως «ένα από τα πιο πετυχημένα ταξίδια που έχει κάνει Έλληνας πρωθυπουργός στις ΗΠΑ».

Αναφερόμενος στο κλίμα, που επικρατεί στις ΗΠΑ για την Ελλάδα, σημείωσε ότι δεν άλλαξαν οι διαθέσεις του απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά άλλαξαν οι διαθέσεις της Αμερικής απέναντι στην Ελλάδα. «Ο Ερντογάν ακολουθεί έναν άλλο δρόμο, αυτόν του νεοοθωμανισμού, ο οποίος απομακρύνει την Τουρκία από τις ΗΠΑ, έτσι η Ελλάδα έρχεται να καλύψει το κενό που δημιουργείται, εφόσον η Αμερική αρχίζει και κρατά αποστάσεις από την Τουρκία. Και νομίζω ότι η φράση κλειδί της επίσκεψης Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον ήταν αυτό που ειπώθηκε από την κ. Κλίντον, η στενότερη ευρωατλαντική συμμαχία στα Βαλκάνια», υποστήριξε.

Για το Σκοπιανό τόνισε ότι δεν αποδέχεται το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και εκτίμησε ότι η απολυτότητά του σε αυτή τη θέση βοηθά τον πρωθυπουργό στο να διαπραγματεύεται καλύτερα. «Ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να έχει το δικό του ρόλο», είπε.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε και καλύτερα. «Έχει μέσα στη ΝΔ τους δικούς του ανθρώπους, τους Μητσοτακικούς και τους Καραμανλικούς, ένα τρίπολο το οποίο δεν μπορεί να συγκεραστεί. Έχω αγωνία για τη ΝΔ και δεν θα ήθελα να διαλυθεί η παράταξη», ανέφερε.

Εξέφρασε τους φόβους του για το ότι θα αναγκαστεί η χώρα μας να λάβει και άλλα μέτρα το καλοκαίρι και τότε θα υπάρξουν κοινωνικές συγκρούσεις, υποστηρίζοντας ότι τότε ο πρωθυπουργός θα χρειαστεί να φέρει νέα πρόσωπα ευρείας αποδοχής στην προσπάθεια της χώρας για να ξεπεράσει τις δυσκολίες. «Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, για παράδειγμα, που θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο συντονιστή της προσπάθειάς μας στο εξωτερικό ή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος», είπε.

Τέλος, για το θέμα των σκανδάλων επισήμανε ότι ανέφερε ο ίδιος στον πρωθυπουργό «να βρεθούν όσοι κλέψανε λεφτά και να τους βάλουμε φυλακή. Θα είναι έγκλημα της πολιτείας αν δεν τους τιμωρήσει και αν δεν το κάνουμε, ο κόσμος δεν θα μας ακολουθήσει στην προσπάθειά μας για να σώσουμε την πατρίδα».

ZENITH