Skip to main content

Κατά 2,5 φορές μειώθηκε το έλλειμμα της Σερβίας

Το έλλειμμα της Σερβίας μειώθηκε κατά δυόμιση φορές, χάρη σε μεγαλύτερα έσοδα και μικρότερα έξοδα, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Οικονομικών.

Με την ευκαιρία της ανοιξιάτικης συνεδρίασης των παραγόντων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που προβλέπεται να λάβει χώρα από τις 13 έως τις 21 Απριλίου στην Ουάσιγκτον, η Σερβία έχει με τι να καυχηθεί όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής στρατηγικής, επειδή το έλλειμμα μειώθηκε κατά δυόμιση φορές, χάρη σε μεγαλύτερα έσοδα και μικρότερα έξοδα, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Οικονομικών, Ντούσαν Βούγιοβιτς.

Ειδικά, ο ίδιος δήλωσε για την Τηλεόραση Pink, του Βελιγραδίου ότι και κατά την ερχόμενη περίοδο πρόκειται να συνεχιστεί η διαδικασία στην οποία θα σημειωθούν καλά αποτελέσματα, και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Ουάσιγκτον, όπου έχει την πρόθεση να προασπίζει τα συμφέροντα της Σερβίας.

Επίσης, ο υπουργός Βούγιοβιτς υπέδειξε πως υπάρχει μόνο ένα πράγμα στο οποίο δεν σημειώθηκε επιτυχία, δηλ. η υλοποίηση των επενδύσεων. «Κάναμε σχέδια να ξοδέψουμε, κατά τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, για την υλοποίηση ορισμένων επενδυτικών προγραμμάτων στη χώρα το ποσό των 4,6 δισεκατομμύριων δηναρίων, κι όμως προς το σκοπό αυτό ξοδέψαμε μόνο 2,6 δισεκατομμύρια δηνάρια», ανέφερε στο τέλος ο υπουργός Βούγιοβιτς.

πηγή balkans.com

ZENITH