Skip to main content

Κατά των απεργιών η πλειοψηφία των πολιτών

Κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών, καθώς σε σφυγμομέτρηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής, το 75,8% των ερωτηθέντων λέει όχι στις απεργίες, ώσπου να περάσει η
Κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών, καθώς σε σφυγμομέτρηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής, το 75,8% των ερωτηθέντων λέει όχι στις απεργίες, ώσπου να περάσει η κρίση.

Παράλληλα, το 57,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 74,2% ότι καθυστέρησαν αδικαιολόγητα, ενώ το 64,1% πιστεύει ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις δεν είναι δίκαιες.

Ως προς τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη με το 49,5% να πιστεύει ότι θα επιβαρυνθεί η εικόνα της χώρας και το 42,3% ότι είναι απαραίτητη.

Στο ερώτημα ως προς τις αιτίες της κρίσης, πρώτη με 32,7% είναι τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και ακολουθούν η έλλειψη αξιοπιστίας και η προσπάθεια υπονόμευσης του ευρώ, ενώ στην ερώτηση αν η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση, το 51,3% απαντά ‘’ναι’’ και το 43% ‘’όχι’’.

Αναφορικά με τις ευθύνες για τη ραγδαία επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ, το 30,1% επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό και το 41,6% στην κυβερνητική ομάδα αποτελούμενη από τους πρώην υπουργούς Οικονομίας.

Τέλος, ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, το 74% έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, το 69,8% για τον Α. Σαμαρά, το 45,7% για τον Γ. Καρατζαφέρη, το 25,4% για την Α. Παπαρήγα και το 24,6% για τον Α. Τσίπρα.

ZENITH