Skip to main content

Καταδικάστηκε πεζή για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου

Σε 12μηνη ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε χθες εφοριακός, η οποία διερχόμενη πεζή την οδό Εγνατία στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε τον θάνατο 36χρονου μοτοσυκλετιστή.
Για την πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου καταδικάστηκε χθες σε 12μηνη ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή εφοριακός, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διερχόμενη πεζή την οδό Εγνατία στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε τον θάνατο 36χρονου μοτοσυκλετιστή.

Το εν λόγω τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 5 Ιουνίου 2006 στη συμβολή των οδών Εγνατία και Χαλκέων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα επιχείρησε να διασχίσει το οδόστρωμα από σημείο στο οποίο δεν υπήρχε διάβαση πεζών. «Δε βεβαιώθηκε πριν κατέλθει στο οδόστρωμα, όπως όφειλε σύμφωνα με τον ΚΟΚ, ότι δε θα παρεμποδίσει την κυκλοφορία των οχημάτων και διέσχισε κάθετα αυτό μέχρι τον άξονα της οδού, συνέχισε δε την πορεία της, ενώ υπήρχε την ώρα εκείνη πυκνή κυκλοφορία των οχημάτων», περιγράφεται στο κατηγορητήριο για την υπόθεση.

Όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος, η γυναίκα πραγματοποιούσε παλινδρομικές κινήσεις μπρος πίσω, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το ατύχημα. «Ο οδηγός επιχείρησε να αποφύγει την παράσυρση της πεζής πράττοντας αποφευκτικό ελιγμό, όμως η κατηγορούμενη εξακολουθούσε με παλινδρομικές κινήσεις μπρος πίσω. Βρέθηκε στην πορεία της μοτοσικλέτας, η οποία ανετράπη και ο οδηγός της έπεσε στο οδόστρωμα και υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, εκταμένη υπαραχνοειδή αιμορραγία εγκεφάλου, τα οποία προκάλεσαν βαρύ εγκεφαλικό οίδημα», τονίζεται στο κατηγορητήριο.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η γυναίκα υπογράμμισε ότι δεν κατάλαβε πως ακριβώς έγινε το περιστατικό, ενώ συγγενείς του θύματος αναμένεται να προσφύγουν και στα αστικά δικαστήρια με αγωγή διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση.

ZENITH