Skip to main content

Καταδικάζει τη δολοφονία Γκιόλια ο πολιτικός - δημοσιογραφικός κόσμος

Σοκ στο πανελλήνιο, αλλά και ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια. Τον αποτροπιασμό τους εκφράζουν τα πολιτικά κόμματα και ο δημοσιογρ
Σοκ στο πανελλήνιο, αλλά και ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου και διευθυντή του Θέμα 9.89, Σωκράτη Γκιόλια. Τον αποτροπιασμό τους για την εν ψυχρώ δολοφονία εκφράζουν τα πολιτικά κόμματα της χώρας καθώς και ο δημοσιογραφικός κόσμος, ζητώντας τη σύλληψη των δολοφόνων.

Την απερίφραστη καταδίκη, εκ μέρους της κυβέρνησης, της «άνανδρης και εν ψυχρώ δολοφονίας» του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, σήμερα τα ξημερώματα, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απευθύνοντας, ταυτόχρονα, τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης προς στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.

«Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται και δεν απειλούνται», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες αρχές ήδη έχουν αναλάβει δράση, ώστε να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι της δολοφονίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποσύνδεσε εντελώς τη δολοφονία του δημοσιογράφου από την «κοινωνική βία», λέγοντας πως «αν υιοθετούσαμε κάτι τέτοιο, θα ήταν σαν να νομιμοποιούσαμε αυτό που έγινε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τη δολοφονία του δημοσιογράφου: «Εκ μέρους όλων των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου, θέλω να εκφράσω την οργή και τη θλίψη για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια που αφαίρεσε τη ζωή του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΝΔ: Αποτροπιασμός για τη δολοφονία

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη και συγκλονίζει τη δημοσιογραφική οικογένεια, της οποίας το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, για την εκτέλεση του 37χρονου δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. 

«Η ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΣΥΝ: Καταδίκη της δολοφονίας Γκιόλια

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, καταδικάζοντας παράλληλα την αποτρόπαιη δολοφονία του.

«Η γκανγκστερικού τύπου δολοφονία του προκαλεί σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και γενικότερα. Η εξιχνίαση των αιτιών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου αποτελεί καθήκον των διωκτικών αρχών», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Καταδικάζει τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια

Καταδίκασε τη στυγερή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια το ΚΚΕ, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δημοσιογράφου.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΚΚΕ τονίζει πως οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν.

Γ. Καρατζαφέρης: Δολοφονήθηκε η ίδια η δημοσιογραφία

«Η σημερινή μέρα είναι θλιβερή γιατί δεν δολοφονήθηκε μόνον ένας θαρραλέος δημοσιογράφος, αλλά η ίδια η δημοσιογραφία», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του στο ρ/σ Θέμα 9.89 για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Η δολοφονία του, υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης, είναι ένας εκφοβισμός, ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψαν αυτοί που ενοχλήθηκαν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σωκράτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ήταν ένα χτύπημα στην ελεύθερη δημοσιογραφία που σκοπό έχει να εκφοβίσει και να λειτουργήσει αντανακλαστικά φιμώνοντας τους δημοσιογράφους. Η Πολιτεία, εκτίμησε, έχει το δικό της κομμάτι ευθύνης που δεν θωρακίζει την δημοσιογραφία και δεν δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες προστασίας.

«Τα σκάνδαλα όσο μεγαλύτερα είναι τόσο μεγαλύτερα όπλα έχουν. Ο Σωκράτης έκανε πρωταθλητισμό, ήταν ένας δημοσιογράφος με θάρρος που λειτουργούσε πάντα στο κόκκινο. Κάποιους ενόχλησε και αποφάσισαν να πατήσουν την σκανδάλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης καταδικάζει «τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια» και καλεί την πολιτεία «να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση». Ο κ. Κακλαμάνης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Πιστεύω ότι οι στυγεροί δολοφόνοι του θα αποκαλυφθούν από τις αρμόδιες αρχές και θα παραπεμφθούν στην ελληνική δικαιοσύνη».

Την άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας Γκιόλια ζητεί η ΠΟΕΣΥ

Την οδύνη του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, αλλά και τη συμπαράστασή του στα μέλη της οικογένειάς του, εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών).

Η ΠΟΕΣΥ ζητεί την άμεση επέμβαση των αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

«Ο τρόπος της δολοφονίας του παραπέμπει στις πιο άγριες μεθόδους που έχει βιώσει η ελληνική κοινωνία και καθιστά επιτακτική την άμεση και δραστική παρέμβαση των αρχών, προς πάσα κατεύθυνση για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την τιμωρία των υπευθύνων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ζητά η ΕΣΗΕΜ-Θ

Τη δολοφονική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

«Ο εντοπισμός των ενόχων και η παραδειγματική τιμωρία τους δεν αποτελεί απλώς καθήκον των Αρχών έναντι του κράτους Δικαίου που υπηρετούν, αλλά και στοιχειώδη υποχρέωσή τους έναντι του δημοσιογραφικού κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.


Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), μέλος του οποίου ήταν από το 1998 ο Σωκράτης Γκιόλιας.

«Οι δολοφόνοι έκοψαν βάναυσα το νήμα της ζωής σε ένα νέο άνθρωπο, εξαίρετο επαγγελματία και πατέρα ενός δίχρονου αγοριού, χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς μαφιόζικες πρακτικές, που άφησαν άναυδη την κοινή γνώμη της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το Δ.Σ του ΠΣΑΤ που συνεδρίασε εκτάκτως, μετά το θλιβερό άγγελμα της δολοφονίας του συναδέλφου μας, εκφράζει το πιο βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του Σωκράτη Γκιόλια και ζητάει από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας ενός μαχητικού και ασυμβίβαστου δημοσιογράφου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Καταδικάζει τη δολοφονία ο ΟΑΣΕ

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) καταδίκασε τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να προσάγουν τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Ζητώ από τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι η δολοφονία αυτή θα ερευνηθεί γρήγορα και εξονυχιστικά και ότι η κοινή γνώμη θα ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού για τα μέσα ενημέρωσης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

«Ελπίζω ότι οι δράστες αυτής της φριχτής δολοφονίας θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον της δικαιοσύνης», προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος.

ZENITH