Skip to main content

Καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη τα σκάφη για ανάπηρους

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα σταλούν στην Ελλάδα δύο ιστιοφόρα από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από ανάπηρα παιδιά.
Πριν επτά χρόνια, και συγκεκριμένα το 2003, στο πλαίσιο της 19ης επετείου αδελφοποίησης των δήμων Μελβούρνης και Θεσσαλονίκης, ο δήμος Μελβούρνης πλήρωσε για την κατασκευή δυο σκαφών ιστιοπλοΐας τα οποία προοριζόταν για τη Θεσσαλονίκη και τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Sailability Hellas.

Τα σκάφη αυτά, που θα τα χρησιμοποιούσαν ανάπηρα παιδιά, εδώ και εφτά χρόνια δεν έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, λόγω έλλειψης του ποσού μεταφοράς τους, που ανέρχεται περίπου σε 3.500 δολάρια Αυστραλίας (2.400 ευρώ περίπου).

Ο δήμος Μελβούρνης είχε επιπλέον δωρίσει τότε, το 2003, 1.000 δολάρια Αυστραλίας (677 ευρώ περίπου) για τα μεταφορικά έξοδα, αλλά επειδή δεν είχε βρεθεί το υπόλοιπο ποσό, τα σκάφη έμεναν αποθηκευμένα στη Μελβούρνη για επτά χρόνια.

Τελικά, μόλις πρόσφατα βρέθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα (1.000 δολάρια Αυστραλίας από μια εταιρεία στη Θεσσαλονίκη και 1.500 δολάρια Αυστραλίας από την Ένωση Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος») και έτσι τα σκάφη θα σταλθούν στην Ελλάδα.

ZENITH