Skip to main content

Καταγγέλει τον Φ.Κάστρο το Ισραήλ

Το Ισραήλ απέρριψε σήμερα τα σχόλια του Κουβανού ηγέτη, ο οποίος συνέκρινε τη μεταχείριση των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ με τη συμπεριφορά που είχαν οι Ναζί κατά των Εβραίων.
Το Ισραήλ απέρριψε σήμερα τα σχόλια του Κουβανού ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος σε άρθρο του στον κουβανικό Τύπο συνέκρινε τη μεταχείριση των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ με τη συμπεριφορά που είχαν οι Ναζί κατά των Εβραίων.

Τα σχόλια του κουβανού ηγέτη δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κουβανική διπλωματική αποστολή στη Γενεύη, ενώ διεξάγονταν συνεδρίαση του 47μελούς Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με θέμα τις ενέργειες του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη.

«Το μίσος που αισθάνεται το κράτος του Ισραήλ κατά των Παλαιστίνων είναι τέτοιο που δεν θα δίσταζε να στείλει 1,5 εκατομμύριο άνδρες, γυναίκες και παιδιά στα κρεματόρια όπου εκατομμύρια Εβραίοι όλων των ηλικιών θανατώθηκαν από τους Ναζί», γράφει ο κουβανός ηγέτης.

«Φαίνεται ότι η σβάστικα του Χίτλερ είναι σήμερα η σημαία του Ισραήλ», αναφέρει επίσης ο 83χρονος Κουβανός ηγέτης.

Οι επισημάνσεις του Φιντέλ Κάστρο λέγεται ότι κυκλοφόρησαν σε διάφορες διπλωματικές αποστολές στη Γενεύη καθώς και σε δημοσιογράφους, όχι όμως απ΄ ευθείας στο Συμβούλιο, το οποίο κατά το Ισραήλ διάκειται όχι και τόσο ευνοϊκά προς συτό.

«Με τις ανεπίτρεπτες αυτές επισημάνσεις του ο Φιντέλ Κάστρο ντροπιάζει τους παλιούς του συντρόφους και τις ιδέες που πάντοτε έλεγε ότι υπηρετεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

ZENITH