Skip to main content

Καταγγελία Καράογλου για τους μισθούς σε ΔΕΗ και ΕΡΤ

Για πολιτική ασυδοσίας στις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΡΤ και της ΔΕΗ κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν εφαρμόζεται το όριο των 5.98 ευρώ για το οποίο είχε δεσμευτεί ο πρωθ
Για πολιτική ασυδοσίας στις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΡΤ και της ΔΕΗ κάνει λόγο ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών, τονίζοντας ότι  δεν εφαρμόζεται το όριο των 5.981,40 ευρώ για το οποίο είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός.

Όπως τονίζει ο βουλευτής η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι εκτεθειμένη απέναντι στον ελληνικό λαό, καθώς τη στιγμή που συνεχίζει να λαμβάνει οικονομικά μέτρα μόνο σε βάρος των αδυνάτων παραμένουν στο  απυρόβλητο οι μηνιαίες απολαβές των προέδρων μεγάλων κρατικών οργανισμών, όπως η Κρατική Τηλεόραση και η ΔΕΗ.

«Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε δηλώσεις περί ορισμού πλαφόν των 5.981,40 ευρώ για τις αμοιβές των προέδρων της ΕΡΤ και της ΔΕΗ, αποκαλύψεις στον εγχώριο τύπο και δημοσιεύματα καταδεικνύουν μία πολιτική ασυδοσίας στις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών, καθώς όχι μόνο δεν εφαρμόζεται το συγκεκριμένο όριο στις αποδοχές των προέδρων, αλλά οι μηνιαίες αποδοχές τους φτάνουν στο διπλάσιο», αναφέρει ο κ. Καράογλου.

Ως εκ τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί αν προβλέπεται να προχωρήσουν στους απαραίτητους οικονομικούς ελέγχους για να εξακριβώσουν εάν αληθεύουν ή όχι δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπέρογκους-προκλητικούς μισθούς των προέδρων της ΕΡΤ και της ΔΕΗ, και αν ναι σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν.

ZENITH