Skip to main content

Καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής πραγματοποίησε κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής πραγματοποίησε κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον τεχνικό σύμβουλο της Περιφέρειας, Γιώργο Τσίγκρο, μετά από εντολή της Γενικής Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή.

Το κλιμάκιο διαπίστωσε πως ορισμένες περιοχές του νομού έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, τόσο σε επίπεδο ιδιωτικών περιουσιών όσο και σε επίπεδο υποδομών. Μάλιστα σε μια σειρά οδών στο οδικό δίκτυο κρίθηκε σκόπιμο να γίνουν επεμβάσεις άμεσα, ώστε να αποκατασταθούν ζημιές και να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις των πολιτών, χωρίς να διακοπεί η επικοινωνία των περιοχών.

«Με την πλήρη αποτύπωση της κατάστασης σε όλα τα σημεία του νομού θαγίνει άμεσα έκθεση και θα αποφασιστούν τα όποια μέτρα πρέπει ναληφθούν, τόσο για τους πληγέντες όσο και για τις υποδομές που υπέστησανβλάβες. Θα είμαστε γι’ αυτό το λόγο σε διαρκή συνεργασία με τηνπρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Τα όποια αιτήματαυποβληθούν στην Περιφέρεια από τους τοπικούς φορείς θα φροντίσουμε νατα διεκπεραιώσουμε άμεσα και είτε να επιληφθούμε στο πλαίσιο τωναρμοδιοτήτων μας, είτε να τα διαβιβάσουμε στις αρμόδιες κρατικέςυπηρεσίες», δήλωσε η κ. Λιονή.

Σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο δρόμο που συνδέει τα Στάγιρα με την Ιερισσό, όπου ήδη επενέβη συνεργείο της ΔΕΣΕ και τοποθετείται ειδική σήμανση, προκειμένου να γίνεται η κυκλοφορία μόνο από μία λωρίδα, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος σε μικρή γέφυρα. Επίσης, επεμβάσεις γίνονται από συνεργεία τόσο της Περιφέρειας, όσο και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής και των ΟΤΑ της περιοχής σε μικρή γέφυρα όπου λιμνάζουν νερά μεταξύ Στρατωνίου και Ολυμπιάδας.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στον οικισμό του Στρατωνίου, όπου τα ρέματα μετέφεραν πέτρες και μπάζα εντός του οικισμού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ζημιές σε σπίτια, δρόμους και άλλες υποδομές και να γεμίσει με λάσπες η περιοχή. Συνεργεία αποκατάστασης έχουν αρχίσει ήδη τις εργασίες. Επίσης αποκαθίσταται το πρόβλημα στα επιχώματα γέφυρας μεταξύ Στρατωνίου και Ιερισσού, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο δρόμο Ιερισσού – Γοματίου.

«Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας θα επέμβουν όπου απαιτείται, προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις», σημείωσε η κ. Λιονή.

ZENITH