Skip to main content

Κατακόρυφη αύξηση 23% των γερμανικών εξαγωγών το Μάρτιο

Θεαματικά ενισχυμένες παρουσιάστηκαν οι γερμανικές εξαγωγές το Μάρτιο, συμπαρασύροντας προς τα πάνω και το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.
Θεαματικά ενισχυμένες παρουσιάστηκαν οι γερμανικές εξαγωγές το Μάρτιο, συμπαρασύροντας προς τα πάνω και το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα, οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 23% το Μάρτιο, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2009, ανερχόμενες στα 85,6 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 18% και διαμορφώθηκαν στα 68,4 δισ. ευρώ.

Έναντι του Φεβρουαρίου του 2010, οι εξαγωγές τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 10,7%, στα 79 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 11%, ανερχόμενες στα 65,7 δισ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε τον Μάρτιο στα 17,2 δισ. ευρώ, ενώ το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε στα 18 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι η Γερμανία κάθε άλλο παρά επλήγη από την αποσταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και την συνακόλουθη πτώση του ευρώ. Ως εκ τούτου αναμένεται να κλιμακωθεί και η κριτική κατά της χώρας ότι για την οικονομική της ανάκαμψη εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές, οδηγώντας σε εμπορικές ανισορροπίες την ευρωζώνη.

ZENITH