Skip to main content

Κατάληψη συρμού του ΟΣΕ από συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ολιγόλεπτη κατάληψη συρμού του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν το πρωί ακτιβιστές και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ
Να καταργηθούν οι υπεργολαβίες στο δημόσιο τομέα και να καλύπτονται οι ανάγκες με μόνιμο προσωπικό ζητούν οι ακτιβιστές και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προχώρησαν το πρωί σε ολιγόλεπτη κατάληψη συρμού του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από τη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Οι ακτιβιστές και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν τη μετατροπή των συμβάσεων υπεργολαβίας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, την ενεργοποίηση των επιθεωρήσεων εργασίας και την επιβολή αυστηρών ποινών στις επιχειρήσεις που παρανομούν.

Στην κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από τη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, παρευρέθηκε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ και μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, καθώς και τα μέλη της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Μάνια Βασέφσκι.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε «αγωνιζόμαστε και απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι που σακάτεψαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα».

ZENITH