Skip to main content

Κατάληψη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας από εργαζόμενους της ΔΕΗ

Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.
Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ του 2007 και την αντικατάσταση των παλαιών λιγνιτικών μονάδων σε Πτολεμαΐδα και Μελίτη. Την κινητοποίηση διοργάνωσε το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος».

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ συναντήθηκαν με το διευθυντή του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, Δημήτρη Παπαβραμίδη, από τον οποίο και ζήτησαν να μειώσει τα φορτία των μονάδων του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαΐδας. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης, τόνισε ότι «το αίτημά μας αυτό έγινε δεκτό και αποχωρήσαμε ειρηνικά».

Ο κ. Αδαμίδης πρόσθεσε ότι σε ανοικτή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το Γενικό Διευθυντή Παραγωγής, Ιωάννη Κοπανάκη, παρουσία του νέου προέδρου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, στις 16 Δεκεμβρίου, τα θέματα «της άμεσης προτεραιότητάς του θα είναι οι νέες προσλήψεις προσωπικού και η αντικατάσταση των παλαιών μονάδων με την κατασκευή νέων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας». Ο κ. Αδαμίδης προειδοποίησε ότι «αν ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ αθετήσει το λόγο του, τότε θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας Ατμοηλεκτρικοί Σταθμοί της περιοχής».

ZENITH