Skip to main content

Κατάργηση ή μειώσεις τροφείων από το δήμο Καβάλας

Σε κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για άνεργους γονείς και μειώσεις για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες προχωρά ο δήμος Καβάλας.
Πολιτική κοινωνικής ευαισθησίας εφαρμόζει ο δήμος Καβάλας, ανταποκρινόμενος στις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί δημότες του με μικρά παιδιά.  Έτσι, η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του δήμου Καβάλας Άννα Σπανδώνη ανακοίνωσε ότι παιδιά με δύο άνεργους γονείς απαλλάσσονται εξ ολοκλήρου από τα τροφεία, καθώς και από το ποσό εγγραφής (40 ευρώ για κάθε παιδί) στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.  Επιπλέον, ανάλογα με τα εισοδήματα των γονέων, θα υπάρξουν κλιμακωτές μειώσεις έως και 20% στα ετήσια τροφεία για άλλες περιπτώσεις.

Οι παιδικοί σταθμοί Καβάλας, που παρουσίασαν πλεόνασμα για το οικονομικό έτος 2009, προσφέρουν από το φετινό καλοκαίρι μία πρόσθετη ανακούφιση στους εργαζόμενους γονείς, αφού θα λειτουργήσουν εκτάκτως για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, προκειμένου να κρατούν και ν’ απασχολούν βρέφη και παιδιά από τις 7.30 πμ έως τις 3μμ. 

Συγκεκριμένα, ανάλογα με τη ζήτηση, έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν από δύο έως τρεις παιδικοί σταθμοί, για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών, στα οποία θα προσφέρονται σάντουιτς και αναψυκτικά.  Τις επόμενες μέρες θα προσληφθούν με δίμηνες συμβάσεις δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, μουσικοί και  γυμναστές για την άρτια λειτουργία των σταθμών, που θα φιλοξενήσουν παιδιά κατά τους δύο επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την κ. Σπανδώνη, «βλέπουμε τις ανάγκες της κοινωνίας και την οικονομική δυσκολία των πολιτών, γι’ αυτό δείχνουμε το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου Καβάλας».

ZENITH