Skip to main content

Κατάργηση του ΑΣΕΠ για τον διορισμό εκπαιδευτικών σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την κατάργηση του ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών προανήγγειλε η υπεύθυνη Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Καλαμαρά. Αποκατάσταση του πανεπιστημιακού ασύλου και ανάκληση των διαγραφών φοιτητών.

Την κατάργηση του ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών προανήγγειλε η υπεύθυνη Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Καλαμαρά, σε συνεντεύξεις της, καθώς όπως ανέφερε, «δεν λειτουργεί όπως πρέπει».

«Δεν θα κάνουμε κανέναν ΑΣΕΠ, θα τον καταργήσουμε. Οι προσλήψεις θα γίνουν άμεσα για την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν κενά, συνάδελφοι που συνταξιοδοτούνται. Θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί ή αναπληρωτές πλήρους ωραρίου. Τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί» τόνισε.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι μέχρι να βρει ένα νέο «διαγωνισμό ΑΣΕΠ» θα έχει κάνει μόνιμες προσλήψεις από τους εναπομείναντες επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008 και στη συνέχεια οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση την προϋπηρεσία.

Η κ. Καλαμαρά ανήγγειλε μάλιστα την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων στην Α΄και Β΄Λυκείου καθώς:

1.Δεν θα υπάρχει η τράπεζα θεμάτων. Τον Ιούνιο του 2015 δεν θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου. Δεν θα συνυπολογιστεί ο βαθμός  για να προαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πλήρης αποσύνδεση του απολυτηρίου του Λυκείου από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

2) Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου θα προαχθούν με ενδοσχολικες εξετάσεις συνυπολίζοντας τους προφορικούς βαθμούς των τετραμήνων.

3)  Θα καταργηθεί ο Νόμος Διαμαντοπούλου.

4) Θα αποκατασταθεί το πανεπιστημιακό Άσυλο

5. Θα ανακληθούν οι διαγραφές φοιτητών

7) Αποκατάσταση της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ

8) Θα επαναπροσληφθούν άμεσα σχολικοί φύλακες και διοικητικοί υπάλληλοι στα Πανεπιστήμια.

 

ZENITH