Skip to main content

Κατασκευή νέου τριώροφου κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Εδεσσας

Η κατασκευή νέου τριώροφου κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Εδεσσας, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), από τη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η κατασκευή  νέου τριώροφου κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Εδεσσας, προϋπολογισμού 5.082.021,78 ευρώ, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), από τη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τοέργο περιλαμβάνει δύο τριώροφους όγκους που στεγάζουν τις βασικέςλειτουργίες -εξωτερικά ιατρεία και χώρους διοίκησης- μεταξύ των οποίωνυπάρχει συνδετήριος υπερυψωμένος χώρος. Ο τελευταίος είναι διπλού καιτριπλού ύψους και στεγάζει τις αίθουσες αναμονής των εξωτερικώνιατρείων και την κυκλοφορία των επισκεπτών.

Με το συγκεκριμένοέργο, αναμένεται να ελευθερωθούν χώροι, που βρίσκονται στο κύριο κτίριοτου νοσοκομείου, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για να ικανοποιήσουν τιςσυνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Οι πολίτες θαέχουν πρόσβαση σε σύγχρονες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, ενώ και οιυφιστάμενες υποδομές του νοσοκομείου θα αποσυμφορηθούν, με τελικόαποτέλεσμα την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών νοσοκομειακήςπερίθαλψης συνολικά στο Νομό Πέλλας.

Η χρηματοδότηση τουέργου γίνεται από τον Άξονα Προτεραιότητας 7 – «Αειφόρος Ανάπτυξη καιΠοιότητα Ζωής στην ΠΚΜ» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ΤαμείοΠεριφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τόνισε η κ.Λιονή,« Με την ένταξη της κατασκευής ενός νέου τριώροφου κτιρίου καιμάλιστα ‘διπλού’ θεωρούμε πως θα αποσυμφορήσουμε τις κορεσμένεςεγκαταστάσεις και ο Νομός θα αποκτήσει ένα σύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμακαι θα παρέχονται στους πολίτες επαρκείς και αξιοπρεπείς υπηρεσίεςυγείας».

ZENITH