Skip to main content

Καταστροφές σε 18 καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Σε 18 ανέρχονται τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη τα οποία έχουν υποστεί ζημιές κατά τα χθεσινά επεισόδια. Από μικρές εως και εκτεταμένες οι καταστροφές, όπως δηλώνει στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ
του Φώτη Λώλα
lolas@voria.gr

Σε 18 ανέρχονται τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη τα οποία έχουν υποστεί ζημιές κατά τα χθεσινά επεισόδια, μέχρι και σήμερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης, όλα τα καταστήματα που έχουν υποστεί καταστροφές εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, ενώ έχουν υποστεί από μικρές έως και εκτεταμένες ζημιές.

Οι έμποροι της πόλης είναι πλέον ανήσυχοι, καθώς βρίσκονται εν αναμονή των σημερινών συγκεντρώσεων και με το φόβο νέων επεισοδίων και καταστροφών στην περιουσία τους.

Ένα ακόμα γεγονός που προβληματίζει τους εμπόρους των οποίων τα καταστήματα έχουν υποστεί ζημίες είναι ότι ακόμα δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση σε όσους καταστηματάρχες τη δικαιούνταν από τις περσινές καταστροφές.

Όπως τονίζει ο κ. Φιλιππίδης, οι 117 επιχειρήσεις της πόλης που υπέστησαν ζημιές πέρσι πήραν τα αρχικά 10.000 ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα, αλλά δεν έχει καταβληθεί σε καμία το υπόλοιπο των αποζημιώσεων.

Ωστόσο, τονίζει ότι έχει συσταθεί η απαιτούμενη τριμελής επιτροπή για την καταβολή των αποζημιώσεων, η οποία ζητά κάποια δικαιολογητικά από τους εμπόρους για την καταστροφή που υπέστησαν, σύμφωνα με το νόμο, που ακόμα δεν έχουν κατατεθεί.

Η υπόθεση έχει κολλήσει, αφού οι επιτροπές δηλώνουν αδυναμία να εκτιμήσουν εκ των υστέρων το ύψος των ζημιών των επιχειρήσεων, οι οποίες στο μεταξύ είχαν ήδη αποκατασταθεί, για να επαναλειτουργήσουν.

«Μόλις τελειώσει το θέμα των δικαιολογητικών, θα ανοίξει το κονδύλι και οι δικαιούχοι θα αποζημιωθούν», σημειώνει ο κ. Φιλιππίδης.

Τέλος, αναφορικά με την προσπάθεια της αστυνομίας να περιορίσει τους ταραξίες, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ υπογραμμίζει ότι από τους καταστηματάρχες δεν εκφράζονται παράπονα, καθώς κάνει τη δουλειά της όσο καλύτερα μπορεί και είναι αδύνατο να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τους πάντες έχοντας να αντιμετωπίσει συνθήκες «κλεφτοπολέμου».

ZENITH