Skip to main content

Καταστροφική η προσφυγή στο ΔΝΤ, υποστηρίζει ο Π.Λαφαζάνης

Η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι δρόμος αυτοκαταστροφής για τη χώρα, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας σκληρή κριτική στον κ. Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτήρισε «μοιραίο πρόσωπο της
«Οι επιλογές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι μονόδρομος και συνιστούν δρόμο αυτοκαταστροφής για τη χώρα», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση ενταγμένη στο διάλογο ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΝ.

«Στο τρίγωνο κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ δεν υπάρχει καλός, κακός και άσχημος. Η τριγωνική συνεταιρική σχέση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι εταιρική σχέση λεηλασίας, καταλήστευσης, κοινωνικής κατεδάφισης, ασφαλιστικής και εργασιακής διάλυσης της χώρας», είπε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου πάει να εξελιχθεί σε μοιραία κυβέρνηση και ο κ. Γ. Παπανδρέου σε μοιραίο πρόσωπο για τη χώρα. Η κυβέρνηση, αντί να αντισταθεί στις κεφαλαιαγορές και τα διευθυντήρια της ΕΕ και της «παγκοσμιοποίησης» και να αναζητήσει σειρά εναλλακτικών επιλογών, ενδίδει συνεχώς και παραδίδει τη χώρα στον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ, βάζοντας τον τόπο στο χειρουργείο της χούντας του ΔΝΤ. Στην ουσία, η κυβέρνηση για να διασώσει τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου πάει να θέσει τη χώρα υπό ιδιόμορφη οικονομική κατοχή και να τη μετατρέψει σε μπανανία και προτεκτοράτο».

Διατύπωσε την πρόταση να επαναδιαπραγματευθεί η Ελλάδα τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους και να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δανεισμό με επιτόκια σαν αυτά με τα οποία δανείζει τις εμπορικές Τράπεζες, της τάξης του 1%.

Παράλληλα, κάλεσε σε αγώνα για την ακύρωση των επιλογών της ΕΕ και του ΔΝΤ και σημείωσε ότι η Αριστερά οφείλει να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «μπορεί και πρέπει να αναληφθεί άμεσα μια μεγάλη και καρποφόρα πρωτοβουλία συνάντησης και διαλόγου όλων των αριστερών δυνάμεων για μια αναγεννημένη, συμπαραταγμένη Αριστερά».

ZENITH