Skip to main content

Κατάσχεση 5,5 τόνων κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική

Πλοίο του βρετανικού πολεμικού ναυτικού κατάσχεσε 5,5 τόνους κοκαΐνης, αξίας περίπου 260 εκατομμυρίων ευρώ, όταν εντόπισε αλιευτικό πλοίο που έπλεε ανοικτά της Λατινικής Αμερικής,
Πλοίο του βρετανικού πολεμικού ναυτικού κατάσχεσε 5,5 τόνους κοκαΐνης, αξίας περίπου 260 εκατομμυρίων  ευρώ, όταν αναχαίτισε αλιευτικό πλοίο που έπλεε ανοικτά της Λατινικής Αμερικής, ανακοίνωσε σήμερα το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

«Είναι η τρίτη μας επιτυχία όσον αφορά την κατάσχεση ναρκωτικών τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο κυβερνήτης του Iron Duke, Αντριου Στέισι, χωρίς να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για τον τόπο διεξαγωγής της επιχείρησης ή για την πορεία που ακολουθούσε το αλιευτικό  των εμπόρων ναρκωτικών. «Είναι το μεγαλύτερο φορτίο κοκαΐνης που έχει κατασχεθεί», τόνισε.

 Η επιχείρηση διεξήχθη στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ το πολεμικό πλοίο περιπολούσε μαζί με άλλα, ανοικτά των αμερικανικών ακτών. Χρειάστηκαν τουλάχιστον 24 ώρες για να συλλέξει το πλήρωμα του βρετανικού πλοίου 212 δέματα κοκαΐνης, βάρους 26 κιλών το καθένα, τα οποία ήταν κρυμμένα σε όλες τις εσοχές του αλιευτικού. Ορισμένα δέματα ήταν καλυμμένα με μπετόν, το οποίο έπρεπε το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου να σπάσει για να τα εντοπίσει.

 Αποστολή του βρετανικού πλοίου Iron duke ,είναι να πραγματοποιεί περιπολίες στη θαλάσσια περιοχή επί έξι μήνες, για την προστασία των βρετανικών εδαφών στην Καραϊβική την εποχή των τυφώνων και να μετέχει σε επιχειρήσεις καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών.

ZENITH