Skip to main content

Κατάθεση Πολύδωρα στην Εξεταστική για τη Siemens

Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης συνεχίστηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens.
Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρα, συνεχίστηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens.

Ο κ. Πολύδωρας ανέφερε ότι η πέμπτη τροποποιητική σύμβαση που επέφερε στο σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων, ήταν ό,τι το επιβεβλημένο για το δημόσιο στη φάση που βρήκε το σύστημα το Φεβρουάριο του 2006, όταν ανέλαβε υπουργός.

Σε σχετική ερώτηση παραδέχθηκε μεν ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens με χρηματισμούς, αλλά αν υπάρχει στο σκέλος του C4I, αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί στη φάση της σύναψης της αρχικής σύμβασης, κρίνοντας ότι θεωρεί απολύτως έντιμους τους αξιωματικούς των επιτροπών παραλαβής.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας πρότεινε απευθείας από το υπουργείο Εξωτερικών να ζητηθεί από το ομότιμο γερμανικό πλήρης διαλεύκανση και αποστολή των στοιχείων της υπόθεσης στην εξεταστική.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης γνωστοποίησε στα μέλη της επιτροπής -και ενημέρωσε και τους δημοσιογράφους- για έξι επιπλέον φακέλους με λογαριασμούς του επιχειρηματία Μάριου Κάτσικα που εστάλησαν από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή.

Κατά τον κ. Βαλυράκη, πρόκειται σίγουρα για μαύρο χρήμα της Siemens, ενώ επέκρινε τον ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό για την απώλεια χιλιάδων σελίδων δικαστικών συνδρομών που εστάλησαν στη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών κι έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

ZENITH