Skip to main content

Κατεβάζουν τα τρακτέρ στο δρόμο οι αγρότες του Κιλκίς

Στους δρόμους βγήκαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς, οι οποίοι παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. Προειδοποίηση για εντονότερες κινητοποιήσεις.
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr


Στους δρόμους βγήκαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς, οι οποίοι παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. Ωστόσο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να οξύνουν τη στάση τους, αν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, που σχετίζονται με την πληρωμή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.

Σήμερα περισσότερα από 150 τρακτέρ παρατάχθηκαν εκατέρωθεν της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, στα όρια του νομού, ενώ αύριο στις 12 το μεσημέρι  θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τη νομαρχία Κιλκίς.

Οι αγρότες της περιοχής διαμαρτύρονται για την πολύ χαμηλή αποζημίωση που καθόρισε ο ΕΛ.ΓΑ για την ξηρασία του 2007 (1,3 ευρώ το στρέμμα), όταν για τον ίδιο λόγο το 2006 δόθηκαν 9 - 13 ευρώ.

«Μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας δεν φεύγουμε από δω. Πιθανότατα να κινηθούμε και προς τα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης», λέει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κιλκίς, Γιώργος Λασκάκης.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς διεκδικούν την άμεση καταβολή της εξισωτικής ενίσχυσης του 2009, την οποία το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει το καλοκαίρι του 2010, τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης καθώς και την αναγραφή προέλευσης όλων των προϊόντων και τυροκομικών και δημητριακών.

ZENITH