Skip to main content

Κατεδαφίσεις κτιρίων στο δήμο Συκεών

Κατεδαφίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αυθαίρετα κτίρια στη συνοικία Πέτρου Λεβαντή, προκειμένου να κατασκευαστεί νέο σχολικό συγκρότημα.
Κατεδαφίστηκαν σήμερα από τον δήμο Συκεών τα δύο μεγαλύτερα αυθαίρετα κτίρια επί της οδού Πλουτάρχου, στη συνοικία Πέτρου Λεβαντή, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής νέου σχολικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα κατεδαφιστούν άλλα τέσσερα κτίσματα σε παρακείμενους χώρους. Τα περισσότερα από τα κτίρια που έχουν μέχρι σήμερα κατεδαφιστεί ήταν αυθαίρετα κτίσματα και εγκαταλειμμένα παραπήγματα που είχαν μετατραπεί σε στέκια περιθωριακών ατόμων, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα δημόσιας ασφάλειας ιδιαίτερα των παιδιών.

Βάσει του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του 1988, του προγραμματισμού του δήμου και της νομαρχίας, προβλέπεται η κατασκευή διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, ώστε να διευκολυνθούν επιτέλους εκατοντάδες μαθητές που σήμερα αναγκάζονται να φοιτούν σε σχολεία των δήμων Νεάπολης ή Θεσσαλονίκης. Επίσης, προβλέπεται η ανάπλαση της περιοχής με διαμόρφωση πλατειών, χώρων πρασίνου και στάθμευσης.

Ο δήμος Συκεών κατέχει σήμερα περισσότερο από το 50% της συνολικής έκτασης στην περιοχή της Πέτρου Λεβαντή, ενώ από το 2004 μέχρι σήμερα έχει εξαγοράσει απευθείας από τους ιδιοκτήτες 50 οικόπεδα, καταβάλλοντας από το δημοτικό ταμείο περίπου 1.150.000 ευρώ.

«Το θέμα των απαλλοτριώσεων είναι γνωστό στη νομαρχία. Είναι γνωστές οι αντιρρήσεις ορισμένων ιδιοκτητών, όπως επίσης η σταθερή μας πολιτική για την απευθείας αγορά των οικοπέδων εκείνων που επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους να προχωρήσουν σε συνεννόηση και συμφωνία με το δήμο. Έχει γνωστοποιηθεί στη νομαρχία η πρότασή μας για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των οικοπέδων εκείνων που δεν έχουν αγοραστεί απευθείας, αλλά δυστυχώς παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση, την οποία δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί», τονίζει ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

ZENITH