Skip to main content

Κάθε έξι μήνες έλεγχος και από την ΕΚΤ

Η πληροφορία είναι ελεγμένη και αποκαλυπτική: Οι ελληνικές τράπεζες εφεξής θα πρέπει να ενημερώνουν κάθε έξι μήνες την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετικά με την πορεία επαναδιάρθρωσής τους.
Η πληροφορία είναι ελεγμένη και αποκαλυπτική: Οι ελληνικές τράπεζες από εδώ και στο εξής θα πρέπει να ενημερώνουν κάθε έξι μήνες την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετικά με την πορεία επαναδιάρθρωσής τους, η οποία εξελίσσεται μέσω του προγράμματος κρατικής στήριξής τους. Η ΕΚΤ ενδιαφέρεται για τις προνομιούχες, τα ομόλογα και του τίτλους που ενεχυριάζονται αλλά παράλληλα αντλεί με την ευκαιρία πληροφορίες για το σύνολο σχεδόν των περιουσιακών στοιχείων των ελληνικών πιστωτικών ομίλων.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, το πρώτο statement αυτού του είδους έφυγε για τη Φραγκφούρτη στις 21 Ιουλίου, οπότε έληγε και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του. Το επόμενο είναι προγραμματισμένο για το Δεκέμβριο του 2010. Όλα δείχνουν ότι αργά αλλά σταθερά ο έλεγχος του συνόλου της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας – κι όχι μόνο του δημοσίου – θα είναι ασφυκτικός, μέχρι να επιστραφεί και το τελευταίο ευρώ από τα δανεικά που πήρε η χώρα και οι επιχειρήσεις της.

ZENITH