Skip to main content

Κάθε τρεις μήνες έλεγχος στις ελληνικές τράπεζες

Ανά τρίμηνο θα περνούν από στρες τεστ τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα. Η είδηση αυτή, η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή, αποτελεί το βασικό ζητούμενο που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο προσεχές διάστημα
Ανά τρίμηνο θα περνούν από στρες τεστ τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα. Η είδηση αυτή, η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή, αποτελεί το βασικό ζητούμενο που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο προσεχές διάστημα οι διοικήσεων των χρηματοπιστωτικών ομίλων της χώρας μας.

Κι όπως διευκρινίζεται αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών, που ανάγεται αργά αλλά σταθερά σε θεματοφύλακα των προβλέψεων και των επιθυμιών της τρόικας των ελεγκτών, η υποχρέωση αυτή προκύπτει από την υπογραφή του Μνημονίου, για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Εκεί αναφέρεται ρητώς ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να περνούν από τακτικούς ελέγχους, ανά τρίμηνο, με υποχρέωση της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Την ίδια ώρα το πλέγμα των σχέσεων μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, μετά την πρόταση της Πειραιώς για την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αργά αλλά σταθερά αρχίζει να διαμορφώνεται. Όλοι περιμένουν την απάντηση των υπολοίπων τραπεζών στην πρωτοβουλία Σάλλα κι όλα δείχνουν ότι έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης θα έχει εκδηλωθεί.

ZENITH