Skip to main content

Κάθειρξη 15 ετών για τον πρώην ΥΠΕΣ Κύπρου

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης για την υπόθεση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1.

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης για την υπόθεση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης  στον καταζητούμενο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ και επιπλέον 17 έτη, της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 12 έτη στον πρώην νομικό Σύμβουλο του ελληνικού κράτους Αναστάσιο Σοφό, και ποινή 12 ετών στη σύζυγό του Μαρία.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, ένας από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων είπε πως «τρεις Ελληνίδες δικαστές αποφάσισαν σε πρώτο βαθμό και με βάση τα συκοφαντικά ψεύδη ενός ήδη καταδικασθέντος και ενός πρώην φυγόδικου και νυν φυγόποινου. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Humanum errare. Γι αυτό και τις εσφαλμένες δικαστικές αποφάσεις διορθώνουν άλλα ανώτερα δικαστήρια. Στο δευτεροβάθμιο θα αποφευχθούν πλάνες και σφάλματα, θα αποδειχθεί η αλήθεια».

ZENITH