Skip to main content

Κάθετη πτώση των εσόδων από τη φορολογία των επιχειρήσεων

Πρόσθετα έκτακτα μέτρα, έως το τέλος του έτους, είναι πολύ πιθανό να ληφθούν, προκειμένου να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες που θα προκύψουν σε κρίσιμους δημοσιονομικούς τομείς.
Πρόσθετα έκτακτα μέτρα, έως το τέλος του έτους, είναι πολύ πιθανό να ληφθούν, προκειμένου να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες που θα προκύψουν σε κρίσιμους δημοσιονομικούς τομείς. Και μάλιστα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, αυτά θα έχουν και την έγκριση των κοινοτικών ελεγκτών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να επιβληθούν ακόμα και επιπλέον «εφάπαξ εισφορές», οι οποίες, ως λογική κι ως πρακτική, είναι κατακριτέες από όλους, αλλά που, όμως, αποτελούν πλέον την πλέον προσφιλή τακτική για να συγκεντρώνονται επιπλέον έσοδα. Το πρόβλημα ωστόσο έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις και σε αυτό το μέτωπο, καθώς, τα τελευταία νέα που έρχονται από το μέτωπο της φορολόγησης των επιχειρήσεων είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φόρος νομικών προσώπων είναι μειωμένος κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρυσι. Οι αναγωγές που γίνονται κάνουν λόγο για έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ λιγότερα φέτος από τη συγκεκριμένη πηγή, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το περίπου 80% των δηλώσεων που υποβλήθηκαν στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης ήταν με ζημίες.

ZENITH