Skip to main content

Καθημερινή κρουαζιέρα από Μουδανιά για Σποράδες

Μετά την κρουαζιέρα Ν.Μουδανιά-Σκιάθο-Σκόπελο, η Υδραϊκή σχεδιάζει για το επόμενο έτος δρομολόγια σύνδεσης Θεσσαλονίκης Σποράδων.
Κρουαζιέρα από  Νέα Μουδανιά προς Σκιάθο και Σκόπελο ξεκινά από αύριο Τετάρτη και  καθημερινά η Υδραϊκή Ναυτική Εταιρία. Στόχος του προέδρου της Υδραϊκής Ναυτικής Εταιρίας, κ. Δημήτρη Δρακόπουλου, είναι να ανοίξει την αγορά της κρουαζιέρας στην Κεντρική Μακεδονία με εφαλτήριο τα Νέα Μουδανιά να προσφέρει δίαυλο θαλάσσιας επικοινωνίας με τις Βόρειες Σποράδες.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα σχεδιάζει από το 2011 να διεκδικήσει την καθιέρωση τακτικών δρομολογίων σύνδεσης του λιμένα της Θεσσαλονίκης με τη Σκιάθο και τη Σκόπελο, αφού λάβει τη σχετική αδειοδότηση για τα δυο καταμαράν δυναμικότητας 200 επιβατών το καθένα, που αγόρασε πρόσφατα, επενδύοντας 8 εκατ. ευρώ.

Αν δεν αγκαλιάσουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, τα δρομολόγια αυτά δεν θα έχουν επιτυχία, δήλωσε ο κ. Δρακόπουλος, ζητώντας τη στήριξη των τοπικών φορέων.

Όσον αφορά την ημερήσια κρουαζιέρα, είπε ότι  θα ξεκινά στις 7:15 το πρωί κάθε μέρα από το λιμάνι των Ν. Μουδανιών στις 11:30 θα πιάνει στο λιμάνι της Σκιάθου, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στο νησί του Παπαδιαμάντη για 2 ώρες. Στις 3:30 περίπου το κρουαζιερόπλοιο θα πιάνει στο λιμάνι της Σκοπέλου και θα παραμένει για 2 ώρες εκεί, ενώ το ταξίδι της επιστροφής θα ολοκληρώνεται στις 8:30μμ. Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα θα πραγματοποιείται καθημερινά μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Το πλοίο μπορεί να δεχθεί περίπου 550 επιβάτες. Το εισιτήριο είναι 70 ευρώ και περιλαμβάνει ένα γεύμα και διασκέδαση. Η Υδραική λόγω της κρίσης προσφέρει 50% έκπτωση στο πρώτο παιδί και δωρεάν το δεύτερο. Ο κ. Δρακόπουλος επισήμανε ότι η κρουαζιέρα είναι η φθηνότερη επιλογή για διακοπές.

 Ο καπετάνιος του πλοίου κ. Νίκος Koκόνας αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του «Αννa Μarοu», επισημαίνοντας ότι διακρίνεται για την ασφάλειά του, την ναυτοσύνη του. Το πλοίο είναι 15 χρόνων και θεωρείται καινούργιο για τα ναυτιλιακά δεδομένα, έχει 77,7 μέτρα μήκος, 12 μέτρα πλάτος, 2 νέες μηχανές ,8.000 αλόγων, η ταχύτητα του είναι 20 μίλια την ώρα, ενώ το προσωπικό ανέρχεται σε 40 άτομα.

Ο κ. Δρακόπουλος επισήμανε, πάντως,  ότι θα είναι ικανοποιημένος, αν κατά μέσο όρο θα έχει η κρουαζιέρα 400 επιβάτες.

Η Υδραϊκή Ναυτική Εταιρία ξεκίνησε τις κρουαζιέρες στα νερά της Ελλάδας  από το 1995 και είχε μέχρι σήμερα πάνω από δυο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.  Εκτός της κλασσικής κρουαζιέρας από Αθήνα για Πόρο, Υδρα, Αίγινα η Υδραική Ναυτική Εταιρία προσφέρει τώρα στους επισκέπτες  της Χαλκιδικής μια μοναδική κρουαζιέρα στα ομορφότερα νησιά του κεντρικού Αιγαίου, τη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Το σύνθημα για την κρουαζιέρα τόνισε ότι είναι: «Ήλιος, Θάλασσα και Διασκέδαση».

Η  Υδραϊκή διαθέτει τρία κρουαζιερόπλοια, τα οποία προσφέρουν ημερήσιες  κρουαζιέρας από Ηράκλειο σε Σαντορίνη και από Μπουντρούμι σε Ρόδο. Για το καμποτάζ είπε ότι «δυστυχώς βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας. Είναι ότι χειρότερο για τον τόπο οι αντιδράσεις των ναυτικών». Ο ίδιος πιστεύει ότι η κρουαζιέρα προσφέρει τις καλύτερες διακοπές. Καλή κρουαζιέρα….

ZENITH