Skip to main content

Καθησυχάζουν για τα σιτηρά οι αλευροβιομήχανοι

Την ελπίδα για εξομάλυνση της κατάστασης με τα σιτηρά και την επαναφορά των τιμών σε λογικά πλαίσια για καταναλωτές και αγρότες, εκφράζει ο Σύνδεσμος Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδος.
Την ελπίδα για εξομάλυνση της κατάστασης με τα σιτηρά και την επαναφορά των τιμών σε λογικά πλαίσια για καταναλωτές και αγρότες, εκφράζει ο Σύνδεσμος Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος. Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει τα εξής:

«Ο Σύνδεσμος Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδος παρακολουθεί με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή τις εξελίξεις στον τομέα των σιτηρών ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και οι τιμές θα οδηγηθούν σε λογικά πλαίσια τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους αγρότες.

Ελπίζοντας με την πάροδο των προσεχών εβδομάδων-μηνών τα υφιστάμενα αποθέματα που υπάρχουν στις αποθήκες εμπόρων και παραγωγών όχι μόνο θα εξομαλύνουν την κατάσταση αλλά ενδεχομένως να ρίξουν και τις τιμές όπως έχει συμβεί πολλές φορές και στο παρελθόν.

Δηλώσεις και εκτιμήσεις μέσα σε πνεύμα πανικού εξυπηρετούν ύποπτα συμφέροντα και δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην αγορά και στους καταναλωτές με απρόβλεπτες συνέπειες».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα μέλη του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδος το 2009 άλεσαν τους 800.000 από τους 1.100.000 τόνους της Ελλάδος.

ZENITH