Skip to main content

Κατηγορεί την κυβέρνηση για ελλιπή αντιπυρικά μέτρα ο Σαμαράς

Επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων των Εθελοντικών Ομάδων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατήγγειλε την πολιτεία ότι είναι απούσα από τα προληπτικά μέτρ
Επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων των Εθελοντικών Ομάδων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατήγγειλε την πολιτεία ότι είναι απούσα από τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος.

«Ο Υμηττός παραμένει ζωντανός χάρη στην αυτοθυσία των Πυροσβεστών, των Εθελοντών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τον προστατεύουν όλο τον χρόνο», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:. «Η πολιτεία είναι απούσα. Η πράσινη ανάπτυξη δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πυροτέχνημα, αλλά καθημερινός τρόπος ζωής. Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες και όμως, όπως τόνισε:

- Κανένας δασικός δρόμος δεν έχει συντηρηθεί

- Tα σκουπίδια δεν έχουν καθαριστεί

- Kανένα αντιπυρικό έργο δεν έχει εγκριθεί

- Eνώ η επιχορήγηση για την πολιτική προστασία στον Υμηττό μειώθηκε στο 50%».

Καταλήγοντας, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς επιτρέπει ο Υμηττός να μένει ανοχύρωτος, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η κρίσιμη περίοδος.

ZENITH