Skip to main content

Κατηγορούνται για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Οι τέσσερις κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος.
Απολογούνται σήμερα οι τέσσερις κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τρια κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Η σοβαρότερη κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες, είναι η συμμετοχή  σε τρομοκρατική οργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, έκρηξης από κοινού από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, διακεκριμένων φθορών, πραβάσεων του νόμου περί εκρηκτικών, περί κροτίδων και φωτοβολίδων και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.

Πάντως και οι τέσσερις στην φάση της προανάκρισης φέρεται ότι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες εναντίον τους και αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τους «Πυρήνες της φωτιάς».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι τέσσερις συνελήφθησαν έπειτα από έφοδο των αστυνομικών σε γιάφκα όπου βρέθηκαν υλικά εκρηκτικών μηχανισμών ίδιων με αυτών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στο σπίτι της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη.

ZENITH