Skip to main content

Κάτω από 77 δολ. το αργό

Κάτω από τα 77 δολάρια το βαρέλι ανέρχεται η τιμή του πετρελαίου, η οποία υποχωρεί, έπειτα από το χθεσινό «άλμα» 2,9%.
Κάτω από τα 77 δολάρια το βαρέλι ανέρχεται η τιμή του πετρελαίου, η οποία υποχωρεί, έπειτα από το χθεσινό «άλμα» 2,9%. Η πτώση τους είναι, πάντως, περιορισμένη χάρη στην άνοδο των μετοχών και τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων εβδομάδων, ενώ ανοδικά έκλεισε και η Wall Street μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Intel για το δεύτερο τρίμηνο.

«Η αγορά πετρελαίου θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία των χρηματαγορών», σχολίασε αναλυτής της CWA Global Markets.

Στις 09:44 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 18 σεντς, στα 76,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 76,55 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 10 σεντς.

Η πτώση των τιμών αποδίδεται στην απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως ανακοίνωσε χθες το American Petroleum Institute, τα αποθέματα αργού ενισχύθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

ZENITH